Karl Marx כתב:
זו כמובן חזרה על אותם הדברים, פעם אחר פעם, אבל זה כנראה חלק חשוב בחינוך:
1. לא נהיה הפועל קטמון משום שבסיס האוהדים שלנו גדול בהרבה.
2. אני די בטוח שאוהדי קטמון נהנו מהעונה החולפת הרבה יותר מאיתנו, או מאוהדי מכבי חיפה, והרגישו הרבה יותר מחוברים לקבוצה שלהם.
3. אם הבחירה היא בין להיות קטמון לבין להיות מכבי תל-אביב בכדורסל (ושלא יהיה ספק, לשם בדיוק שואפת להגיע קבוצת הכדורגל), אני לוקח את קטמון בכל יום נתון.
4. לא נמאס כבר מהמנטרה המטופשת הזו של "בישראל זה לא יעבוד"? אז אולי נוותר גם על דמורקרטיה כי "בישראל זה לא יעבוד"?
5. יש עוד מקומות חוץ מגרמניה שדגם בעלות אוהדים כזה או אחר עובד מצוין. בשבדיה רוב המועדונים מבוססים על דגם כזה, עם אוכלוסיה של תשע וחצי מליון בני-אדם. אז? מה עכשיו? הם בלונדינים ואנחנו לא?
1. בסיס האוהדים הזה הוא גם המלכוד והוא לא יוכל לסבול בינוניות ורפיון מקצועי לאורך זמן ולכן גם לא ייתן את האוויר לנשום ולבנות דברים לאט (בלי שום קשר לעובדה שאני לא מאמין בזה בדרך בה המועדון מנוהל ).
2. אני חושב שגם קבוצה של אסירים ששהו כל השנה האחרונה בצינוק, נהנו יותר מאיתנו, כך שזה לא בר השוואה.
3. מזל שאתה מייצג פה רק את עצמך ועוד מיעוט קיצוני.
4. בתוך עמנו אנו חיים, אי אפשר להתעלם מהסביבה..יש המון דברים שיכולים לעבוד במקומות אחרים בעולם ובישראל לא וההפך.
5. שמתחבר ל4, בשבדיה כמו בגרמניה, בעלות האוהדים היא בחקיקה בדיוק כמו בגרמניה , עם בקרה רצינית מאוד ומחייבת את כל הקבוצות לפעול בצורה דומה, המודל שם נכשל באופן טוטאלי, הקבוצות השבדיות במשבר כלכלי הדיורג שלהם באירופה התדרדרד באופן קיצוני לעומת מדינות שכנות כמו דנמרק ונורבגיה והנטייה שלהם היא לחזור למודל רגיל, ללא חקיקה שמבוסס על בעלות פרטית. גם בלונדינים טועים לפעמים...