הדברים שאמרתי בוועדה:
שמי נמרוד בוכמן, אני בן 28 ואוהד הפועל ת"א. בנוסף לכך אני סטודנט לתואר שני בדיפלומטיה באוניברסיטת תל אביב, פעיל חברתי שעוסק במאבקים ציבוריים, , חבר ועדת הספורט בעיריית ת"א ואחד ממובילי מחאת אוהדי הפועל ת"א בחודשים האחרונים.
ביום שני האחרון לא הייתי בדרבי התל אביבי, בפעם הראשונה מזה שנים רבות. יום קודם לכן הגיעו שני שוטרי מדור לביתי ולקחו אותי לחקירת משטרה. נחשדתי בזה שתליתי פלאיירים בשכונת מגוריו של אלי טביב. על הפלאיירים אגב, היה ציטוט פסק הדין של כבוד השופט סטרשנוב שמתאר את העבירות הפליליות של אלי טביב והעובדה שהוא אינו ראוי להיות בעלים של קבוצת כדורגל. אחרי שש שעות של חקירה שבהן התברר כי כלל לא הייתי קשור לתליית והפצת הפלאיירים, שחררה אותי המשטרה, אבל לא לפני שהרחיקה אותי ל-30 יום מהמגרשים ואסרה עליי להתקרב לביתו של אלי טביב או אל אלי טביב עצמו. למה? ככה.
באתי לכאן היום כדי לבקש מכם שלושה דברים: הדבר הראשון הוא פרופורציות. אני יודע שבאווירה הציבורית שקיימת היום נורא קל להצטרף לגל המשמיץ והתוקף את אוהדי הפועל ת"א. שלא תבינו אותי לא נכון. אני לא מצדיק שום אלימות ותמיד פעלתי כדי למנוע אותה. אבל מכאן ועד למה שהולך בתקשורת הישראלית יש הבדל גדול מאוד. ביום שני האחרון לא היה פוגרום, לא היה פיגוע כפי שאמרה השרה. אני רוצה גם להזהיר אתכם. ברגע שאתם דוחקים אנשים לפינה בצורה כזאת תקיפה ואף מוגזמת, אתם רק גורמים להקצנה וממש לא מסייעים להרגעת המצב. קחו זאת בחשבון בהמשך דבריכם פה.
הדבר השני אותו באתי לבקש, וזו בקשה לא קלה, היא שתנסו באמת להתחקות ולהבין מהם שורשי הבעיה של מה שקרה ביום שני האחרון בבלומפילד. ולמה קהל שלם, וזה ממש לא היה קומץ, התפרץ והתנהג בצורה כזו. אתם יכולים להמשיך לטפל עם פלסטרים במחלת הסרטן, לתת רדיוס פה, להוריד נקודות שם. או שאתם יכולים באמת לעשות טיפול שורש אמיתי ולהבין מה עובר על אוהדי הכדורגל בישראל. וזה לא מייחד רק את אוהדי הפועל ת"א.
מה שאוהדי הפועל ת"א עשו ביום שני האחרון זו תולדה של תסכול וייאוש, 3 חודשים של מאבק ציבורי רחב מול בעלים של קבוצה שבמקום לנסות ולהבין מה האוהדים רוצים, בוחר להלחם בהם ודוחק אותם לפינה שבוע אחר שבוע (כאן נוצרה מהומה בדיון). אבל אלי טביב עם כל הרצון שלי לראות אותו מחוץ להפועל הוא לא העניין פה. אוהדי הכדורגל בישראל הגיעו לתחושת תסכול ומיאוס מהתהליכים שעובר הכדורגל הישראלי והם פשוט איבדו כל טיפה של אמון במוסדות ההתאחדות לכדורגל, בבתי הדין שלה, באיגוד השופטים ואפילו במשרד הספורט שלא באמת מנסה לעשות שום דבר כדי לשנות את המצב. אני רוצה שתנסו לנסות ולהבין איך באמת אפשר להבריא את הכדורגל הישראלי. כי הבעיות החמורות, הניתוק מהאוהדים שהם הבסיס לכל הדבר הזה, הם משהו שלא יכול להמשך יותר.
הדבר האחרון שבאתי לבקש הוא שלא תסחפו לגל הפופוליזם ושלא תחזירו את השוטרים ליציעים. אני יודע שיש כמה פובלציסטיים שמנסים לדחוף לזה, אותם פובלציסטיים שבחיים לא יישבו ביציע אוהדי הכדורגל. אבל אני אומר לכם, כאחד שנמצא שם כבר 15 שנה באופן רצוף. ששוטרים ביציעים הובילו לאלימות גרועה הרבה יותר ממה שיש מאז יציאתם, להרבה יותר פצועים, הרבה יותר עצורים, והרבה יותר בלאגן. יש מחקרים אקדמיים שמוכיחים זאת ויש גם מציאות בשטח. גם המשטרה מבינה את זה, גם ניר פרצלינה שנמצא כאן וראה מקרוב את הדברים מבין את זה. אם תחזירו את השוטרים ליציעים, נמצא כולנו את עצמנו יושבים פה, באותו המקום, בעוד פחות משנה, ומדברים על האלימות הגואה במגרשי הכדורגל.
_________________ עוד לא הצטרפתם? www.haadumim.com www.hapoeluta.com
|