el dudernio כתב:
רוני,
סעיף שחרור נועד לקבוע את שווי של השחקן בשוק.
מצד אחד אתה אומר (ובצדק) למה שהקבוצה תדפק אם השחקן שווה יותר לה שלא ישלמו עליו,
מצד שני יש כאן גם מנגון הגנה כלפי הקבוצה, שחקנים רוצם להתקדם למקומות "טובים" יותר בה תנאי העסקה, טובים
יותר, ולכן אם "מונקאו" רוצה את טוטו היא תציעה לו חוזה של מליון יורו, אבל להפועל "רק" חצי מליון. זה יותר מאזן כוחות
מעוות בו "רק" לשחקן יש כחמול הקבוצה. כאשר קובעים תג מחיר אתה בעצם אומר אין לנו בעיה שתתקדם בקרירה אבל
אנחנו לא מוכנים להדפק מזה, ולכן "רק" כאשר תהיה הצעה בגובה X תשוחרר. זה נוהל שקיים בכל מקום, ואני חושב שאפילו
מסי ורונאלדו חתומים על משהו כזה (אצלם זה במאה מליו יורו +).
הבעיה היא כאמור שאם אין קביעה כזאת, והולכים לבוררף לא יכול להיות שהברור מנותק מהמציאות, כמו שקרה בהפועל. אם אני הייתי הבעלים
הייתי מרער ותובע את הבורר על פגיעה בזדון, שוט מאוד. אם הוא מכר את השוק הוא היה חייב לפסוק על סכום גבוה יותר, ואם הוא לא מכיר את
השוק הוא היה חיי לבצע בדיקה מקיפה או לפסול את עצמו מהדיון. הקביעה שלו שתוך יומים יהיה תג מחיר מראה, אגב, שבדיקה מקיפה
הוא לא עשה.
לא כל כך הבנתי את החלק הראשון של התגובה. בגדול, סעיף שחרור נקבע בתחילת החוזה. הוא כביכול מייצג מה השחקן שווה בזמן חתימת החוזה. עזוב שגם פה יש עיוותים, אבל זה בכל מקרה לא בהכרח משקף את שווי השחקן שהוא רוצה לעזוב.
אני לא רואה פה שום מנגנון לטובת הקבוצה. השחקן חתום על חוזה. אם הוא רוצה להפר אותו, הקבוצה צריכה לקבל פיצוי בגובה שנראה לה לנכון. אם הקבוצה תקבל הצעה שמתאימה לה, אז היא תהיה מוכנה שהשחקן יפר את החוזה. אם ההצעה לא תהיה מספיק טובה, השחקן יעמוד בחוזה שעליו חתם.
לא יכול להיות כאן שום דבר שהוא לטובת הקבוצה אם על השחקן יש סכום תקרה שבחלק מהמקרים נמוך בהרבה מהשווי שלו בשוק ומהסכום אותו תצטרך הקבוצה לשלם בשביל להביא לו מחליף.
הבורר לא יכול לקבוע מחיר משקף על שחקן. מחיר על שחקן הוא לפי היצע וביקוש. המחיר שלו הוא כמה שהצד הקונה מוכן לשלם עליו. זה לא עומד במבחן במקרים האלה.
בנוסף, הבורר גם מתחשב במחיר שהוא נקנה ע"י הפועל. למה לעזאזל? אם הפועל קנו שחקן חצי שנה לפני תום החוזה שלו? אם הצד המוכר היה נואש לכסף שהוא היה מוכן למכור שחקן בפחות מהערך האמיתי שלו?
אני לא יודע מאיפה אתה מביא את העובדה שנוהל סעיף שחרור קיים בכל מקום. אני מתאר לעצמי שזה קיים במקומות מסויימים, בטח לא ברב המקומות.
לא הגיוני ששחקן יוכל לעזוב קבוצה בניגוד לרצון הקבוצה וללא קבלת פיצוי מתאים, בדיוק כמו שקבוצה לא יכולה לחתוך שחקן בלי שהוא יקבל את מה שמגיע לו.