moshiko כתב:
רועי סיני שהנו אנטרופולוג פוליטי (מתמחה בהתנהגות אוהדי כדורגל): מה עצם רוצה? שמשטרת הגבולות יעצור 200 אזרחים פולניים? כן זה מקובל בכל אירופה לא לתת לחוליגנים להכנס.
מה שהיה מחוץ למגרש זה סיפור אחר. הסביבה של בלומפילד היא מאד בעייתית כדי למנוע מגע בין אוהדים ממחנות יריבים. האורע האלים שהיה מחוץ למגרש לא קשור בשום צורה לנתב"ג והיכולת של שלטונות הגירה לחסום את כניסתו של אזרח זר.
מושיקו לא תמיד אני מסכים לדבריך הכתובים אבל תמיד מנסה גם לקבל את הכיוון השונה שלך.
הפעם הגזמת
הייתי בזלצבורג- בכניסה ליציע של הפועל עמדו שוטרים שהבהירו טוב מאוד מי הבעל בית באיצטדיון. ביציאה ראית אותם מפגינים נוכחות די מרתיעה לכיוון מגרש החנייה שבו חנה האוטובוס של האוהדים. אם זיכרוני לא מטעה אותי היתה תקרית אחת בין האוהדים שבאו עצמאית במקום אחר. לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הם לא היו.
הייתי בליסבון - לא נתנו לאוהדי הפועל להכנס מהמגרש שבו המתנו עד שלא נבדקו מא' עד ת' ועד שהשוטרים לא יצרו מעבר בטוח ליציע.
תפקיד המשטרה לאבטח ולמנוע אירועים שלא קשורים לכדורגל וזה כולל אם צריך הערכות מודיעין מקדימה!!!התפקיד שלהם בפועל מסתכם בהסתובבות בחברותא והעברת זמן. בלהוציא 2 סוסים לטיול חירבון על מדרכות האיזור. (באנגלייה ראית חרא של סוסים ? כי אני לא !!! שם מנקים את תוצאת החילוף חומרים המענגת הזאת)
בספסרים הם לא מטפלים
את התנועה מכוונים גם בעזרת מתנדבים של המשטרה שמחנים את הרכבים שלהם על המדרכה כי הם יכולים - גם הכלב מלקק את הביצים שלו כי הוא יכול
כשנגמר המשחק הם בכוננות בית. גם בטדי ההגנה על אוהדי הפועל היא של המאבטחים. במשחק האחרון שבאתי לטדי השוטר האינטיליגנט שלח אותי לחנייה המזרחית לאחר שראה שאני באדום (תרתי משמע כולל הרכב).
לסיכום - המשטרה אינה מבצעת את תפקידה ויתרה מכך אינה רוצה ומעוניינת לבצע.