ישראל היום
לאן נעלם שבחון?
לפני כמה שנים הוא עוד נחשב לכישרון גדול שבחון ואף שיחק לא נכלל בנבחרת אפילו ישראל בסגל • הפועל שלשום ת"א יוסי • הקשר בן ה29- הולך לאיבוד באדום
רותם גרוסמן
בסביבתו של קשר הפועל ת"א
יוסי שבחון תמהו אתמול מדוע החליט יוסי אבוקסיס שלא להלבישו כלל למשחק מול מכבי פ"ת זאת למרות שהיה כשיר לגמרי.
שבחון עצמו שמסרב להגיב לנושא ושומר על פרופיל נמוך "נפגע מאוד מהסיפור ויותר מכך מהניסיון המהיר להיפטר ממנו בפגרה בכל מיני עסקאות סיבוביות" כך על פי שחקנים בהפועל ששוחחו עימו בשבועות האחרונים. "אם המטרה של הפועל היא לייבש אותו ביציע אז חבל שלא אמרו לו להיערך לזה עם פתיחת חלון ההעברות כדי שיהיה לו מספיק זמן לחשב את צעדיו" אמר מקורב לשחקן שהוסיף: "בכל מקרה יוסי הוא לא אחד שמוותר. בכל קבוצה שבה שיחק הוא נלחם על מקומו וכך הוא יעשה בכל פעם שיקבל את הצ'אנס."
בהפועל ת"א דחו את הטענות ואמרו: "בשל מוגבלויות בסגל שבחון הוצא מהסגל ולא בגלל שום דבר אחר. אין כוונה לייבש אותו בכלל."
למרות שעל פניו נראה כי הבעיות הניהוליות בהפועל ת"א שככו מעט שחקני המועדון הופתעו אמש לאחר שמשכורות חודש ינואר טרם נכנסו לחשבונות הבנק שלהם.
דורון אוסידון מנכ"ל הקבוצה ונציגו של אלי טביב הסביר: "גבי קצרה חלה ולא חתם על הצ'קים אני מאמין שזה יסתדר היום וכולם יקבלו את כל מה שמגיע להם. בכל מקרה מי שלא צפויים לקבל כלל משכורת הם שי אבוטבול ומהראן לאלא. הבעלים אלי טביב מסרב לחתום על הצ'קים המגיעים להם זכר למחלוקת מהחודש שעבר שבמסגרתה קיבלו השניים מענקים שהובטחו להם מההנהלה שטביב עדיין מתעקש להגדירם כהלוואה בלבד."
הארץ
האיש החדש של הפועל תל אביב
מאת משה הרוש
ניסיונו האדמיניסטרטיבי הסתכם עד כה במועדוני לילה, אבל דורון אוסידון התאקלם מהר בהפועל תל אביב. סמכויות, הגדרת תפקיד וזכות חתימה עדיין אין, אבל האיש החדש של טביב בהנהלה אופטימי במיוחד, ומבטיח: "אני ואלי לא הולכים מפה בקרוב"
תגיות: הפועל תל אביב
אפליקציית הארץ ל iPhone - עכשיו באפ-סטור >
דורון אוסידון.''כרגע אני מעדכן את טביב בכל דבר, אבל אני לא בובה. הוא מחשיב את דעתי''
תצלום: שרון בוקוב
אם למישהו היה נדמה שדורון אוסידון נחת במתחם חודורוב רק כדי לסתום חור או על מנת לפתור פלונטר רגעי, צפויה לו הפתעה. נציגו של הבעלים אלי טביב בהפועל תל אביב לא מתכוון ללכת בקרוב לשום מקום, כל עוד זה תלוי בו.
קצת יותר מחודש שאוסידון מנהל את ענייני המועדון בשמו של טביב, שבחר בו כמחליף למנכ"ל גבי קצרה. התפקיד, אותו הוא מגדיר "סוג של חלום ילדות", קרץ לו מהרגע הראשון, והוא מהרהר באופציה להקדיש את כל מרצו לטובת הפועל. "אני לא פוסל את האפשרות שאמכור את כל העסקים שלי ואתרכז בניהול המועדון", אומר אוסידון, הבעלים של מספר מועדוני לילה בתל אביב. דברים דומים הוא אמר לטביב באחת משיחותיהם האחרונות.
טביב קיבל את דבריו בהפתעה מסוימת, אך גם שמח לשמוע אותם. הוא לא היה יכול לאחל לדמות שמזוהה יותר עם הפועל מאשר אוסידון. הוא רואה בו לא רק נציג בהנהלה, אלא גם גשר ללבבות האוהדים, אליהם אוסידון מחובר מאוד. "מבחינתי, באתי לעבוד כאן שנים ארוכות ולא תקופה מוגבלת", מדגיש אוסידון, "אני וטביב לא רואים את עצמנו הולכים מפה בתקופה הקרובה. אני מאוד נהנה כי כל החיים שלי אני מזוהה עם הפועל, ואני משקיע במועדון מבוקר עד ערב".
לעת עתה, הגדרת תפקידו של אוסידון מעורפלת למדי. טביב ביקש ממנו לשמש לו עיניים, אוזניים ופה בהנהלה מול המחנה של הבעלים השני, מוני הראל, אך עדיין אין לו סמכויות רשמיות או זכות חתימה. בינתיים הוא מוגדר כ"נציגו של טביב". רק בתחילת השבוע הבא, ככל הנראה, הוא כבר יוכל להתהדר בתואר "מנכ"ל".
"אפילו על שכר עוד לא דיברנו", מגלה אוסידון, "כשאלי יגיע לישראל במהלך השבוע, אשב אתו על הגדרות התפקיד ונראה מה הלאה. אני יודע בדיוק מה אני רוצה ואילו סמכויות לבקש. כרגע אני מעדכן אותו בכל דבר, עד הפרט הכי קטן, אבל אני לא בובה. יש לי עליו השפעה מסוימת והוא מחשיב את דעתי. למשל, לא הייתי צריך לצאת מגדרי כדי להסביר לו שאנחנו צריכים להתחזק בבלם ובשחקן התקפה".
עסקת רכישתו של אלרואי כהן מקרית שמונה, שיצאה לפועל בשבוע שעבר, זימנה הצצה משמעותית ראשונה לתפקודו של אוסידון, שניסיונו הניהולי הסתכם עד לאחרונה בחיי הלילה של תל אביב. עד מהרה הוא הבין שניהול מועדון כדורגל שונה מכל עסק אחר, "פשוט אבל מורכב", לדבריו.
יחד עם משה הראל, נציגו של מוני הראל במועדון, ניהל אוסידון מגעים ישירים עם הסוכן רונן קצב בעניין חוזהו של הקשר. הרבה מרחב תמרון לא היה לו - המסגרת התקציבית שהציב טביב היתה ברורה והוא פעל לפיה. כשהתגלעו פערים בין הצעת הקבוצה לדרישות השחקן, מצא עצמו אוסידון נוטש את שולחן המו"מ, מעדכן את הבוס בטלפון וחוזר עם הצעות לפשרה. לחופש פעולה הוא ייאלץ להמתין.
"גם בפגישה עם איזי שירצקי, בעלי קרית שמונה, רק סגרתי את תנאי התשלום, וזה אחרי שטביב כבר סיכם אתו על גובה העסקה", אומר אוסידון, "שום דבר לא נעשה ללא אישור של טביב, הוא עודכן בכל פרט".
כאן יגורו בכיף?
מספר גורמים שבאו במגע עם ההנהלה המחודשת של הפועל מעידים כי יש ריח של שינוי באוויר. "זו בטח לא הרמוניה, אבל פתאום העסק דופק", מסביר אחד מהם, "מרגישים שקיים שיתוף פעולה בהנהלה, שיש עם מי לדבר ושאפשר לסגור עסקאות".
מיד לאחר שסוכמו פרטי חוזהו של כהן בקבוצה, שוחח גורם המקורב למועדון עם קצב ואמר לו כי "אם יש סיכוי שטביב והראל לא יפרקו בסוף את החבילה, קוראים לו דורון אוסידון. גם בצד של הראל לא חושדים בו בחוסר אכפתיות כלפי המועדון, ויודעים שהוא אוהב את הפועל". לקצב נותר רק להנהן בהסכמה. "גם אני חושב כך", השיב בקצרה.
הראל אמנם עדיין מצפה להליך ה"במבי" עם חזרתו של טביב לארץ, אך במסדרונות המועדון גוברים הקולות לפיהם קיימת אפשרות "למצוא בכל זאת את הנוסחה לשותפות ביניהם", כהגדרת בכיר בקבוצה. לאוסידון, כאמור, יש חלק גדול בהלך הרוח הזה. "רק תתנו לנו שקט תעשייתי, בלי דרמות ובלי פיצוצים", היה המסר שלו לטביב ולהראל, "תנסו ליהנות מהקבוצה ותנו לנו לעבוד".
לא מעט משיחותיו של אוסידון עם טביב מלמדות על תוכניות ארוכות טווח של הבוס, כאילו האפשרות למכור את חלקו כלל לא עומדת על הפרק. השניים דנים בטיפוח מחלקת הנוער ובהשקעה בילדים צעירים לטווח ארוך. גם ההראלים מעודכנים בפרטים ומביעים התלהבות. מחר צפוי אוסידון לדון על הפרטים עם משה הראל.
"בחצי השנה האחרונה קרו דברים לא תקינים והיתה התנהלות לא נכונה", טוען אוסידון, "אני מנסה ליצור בהפועל סביבת עבודה נעימה ויעילה. כדי שיהיה שינוי, כולם צריכים לרצות בזה. זה לא תלוי רק בי. מאוד הייתי רוצה שיהיה פה שקט, שיחיו בשלום ושייתנו לעבוד. אני יכול לעזור ולפשר וזה מה שאני עושה כל הזמן. היתרון הגדול שלי הוא שאני בא נטו מאהבה לקבוצה".
על השאלה אם יש סיכוי שהבעלים יצליחו לאחות את הקרע ביניהם, הוא מתקשה להשיב. "אני לא יודע אם אחרי כל מה שהיה ביניהם הם יוכלו להמשיך ביחד", הוא אומר, "בשבועיים האחרונים יש שקט והמועדון מתנהל טוב. אני רוצה להאמין שהם מסוגלים להמשיך ביחד".