שמוליקיפוד כתב:
Fez כתב:
שמוליקיפוד כתב:
Fez כתב:
לפי ספורט 5 הוא טוען שיש לו קרע בגיד אכילס
צריך כישרון מאוד גדול כדי לקרוע את גיד אכילס מהתנועה הקטנה הזאת שהוא עשה שם
בכל מקרה אם זה המצב אז הוא גמר את העונה
תומר חמד בזמנו קרע את גיד אכילס על פחות מזה.
הוא טען שזה פגם גנטי והוא היה קורע אותו בכל מקרה.
כן, המינוח המדויק שד"ר חמד השתמש בו היה "לפי המנתח מדובר בפציעה גנטית שעברתי" שזו אבחנה מעניינת במיוחד
אני לא מתיימר להיות מומחה, אבל גם חמד קרע את הגיד מכלום תוך כדי ריצה קלה. אז אולי יש משהו במה שהמנתח אמר לו.
אפשר ללכלך עליו עד מחר שהוא לא נראה כמו מקצוען, אבל לא נראה לי שהפציעה הזאת באשמתו.
אני יכול רק להניח שהמנתח שניתח את תומר חמד אמר לו שיש לו חולשה גנטית בגיד שהובילה לכך שהוא נפצע, וזאת משום שנדיר שספורטאי בגיל של חמד אז (25-26) יעבור קרע ספונטני של גיד אכילס.
הפציעה הזאת היא קלאסית לבני 40 חובבנים עם גיד חלש שעושים קצת ספורט בסופ"ש ועשו תנועה לא טובה בפעולה של כוח מתפרץ, פחות קלאסית לספורטאים צעירים ובריאים אם כי יש לא מעט ספורטאים פציעים יותר שעוברים אותה בשלהי הקריירה.
אין לי מושג אם יש לזה קשר ל-"כושר" של אדל ("כושר" זו מילה רחבה כזאת), אבל זה שהוא טיפוס פציע והיתה לו חולשה קודמת בגיד (או מסיבות של "כושר" או מסיבות אחרות) זה די בטוח. סה"כ זה קורה שאנשים עוברים פציעה כזאת באופן ספונטני מעמידה על קצות האצבעות (שנדמה לי שזה מה שקרה לו) אבל לא דבר שכיח במיוחד אצל ספורטאים עם גיד חזק ו-conditioning טוב.