מוות כתב:
עופר, ממש לא ניסיתי להראות את היוצא מן הכלל שאתה התכוונת אליו. להפך. ניסיתי להראות שמה שקורה פה הוא היוצא מן הכלל - ודווקא מבחינה חיובית.
הכדורגל הישראלי לא מתקרב ברמת האלימות שלו למה שקורה בשאר העולם. זה היה מבדח קצת פחות מג'ימי ג'אמפ שזרק על פיגו צעיף של ברצלונה במהלך הסופר קלסיקו.
כל הסיפור התקשורתי מסביב הופך את זה לאפילו יותר קומי, והמחדל המשטרתי הופך את זה לטרגדיה (מזעזע לחשוב על התוצאות של פיגוע ספורטיבי אמיתי, כמו למשל, קריסה של יציע, שריפה או אירוע טרור). בקיצור, זה בדיוק מה שאני אוהב בכדורגל הישראלי. זו אחלה של טלנובלה.
וכן, יש חוליגנים בכדורגל הישראלי (מההתרשמות שלי, דווקא במכבי זה תופס די חזק). אבל הם מיעוט כ"כ קטן אפילו יחסית לערסים הממוצעים שתמצא ברחוב.
אני לא ביצעתי השוואות עם שאר העולם.
במשחק כדורגל בין מצרים לאלג'יריה לפני מספר שנים היו תופעות חמורות עוד יותר ובמשחקים במצרים עצמה אנשים מצאו את מותם.
ומאז שלואיס פיגו כבר תלה את הנעליים שלו חלה התקדמות גם בספרד וכאמור גם באנגליה.
לשם צריך לשאוף.
אני הייתי בשנים האחרונות במספר משחקי דרבי בלונדון, ולצעוד למשל בצוותא אוהדי ארסנל וטוטנהם יחדיו גם לאחר המשחק, תוך קריאות ציניות משעשעות לכל היותר, הזכיר לי את חוויות משחקי הדרבי שלי מתחילת שנות ה-80.
לשם צריך לשאוף.
פיפ"א ואופ"א פועלות בכיוון הזה - לפחות בתחום המאבק בתופעות הגזענות במגרשי הכדורגל.
ואל תנסה למזער את תופעת החוליגניזם בכדורגל אצלנו.
זה מתחיל בכל קריאות הנאצה והשנאה שמושמעים לפני, במהלך ואחרי כל משחק, כמו גם בטוקבקים באתרי הספורט וברשתות החברתיות.
אז גם אם היום בפרמייר ליג לא הכל מושלם ולא הצליחו למגר לחלוטין את כל התופעות הללו, עדיין אי אפשר להמעיט במה שהצליחו לעשות מאז התקופות האפלות של החוליגניזם במגרשים באנגליה, שהיוו מקום בו אנשים שהשתכרו הרשו לעצמם להתפרע ולהשתולל. את זה צריך למגר גם ממגרשי הכדורגל (והכדרוסל) אצלנו, ויפה שעה אחת קודם.