תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 22:54

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: לפטר את רב"ש היום!? אולי מחר?
הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 10:24 
סמל אישי של המשתמש
איפה כל האשכולות הללו שדנו בכך שהרב"ש לא שווה כלום? מה קרה? נסתמה לכם הלשון ונתקעה לכם באחורים שלכם? פתאום יש דרך? או אין דרך? למה בגלל ארבעה משחקים? מה אתם לא רוצים יותר לפטר אותו? לא רוצים שיסע לקפריסין? מה הוא טוב בעבורכם?

מתי תבינו שאתם התפקיד שלכם זה לשיר ביציע איך אפשר כל כך לאהוב אותך ולא להחליט מי יאמן ומי ישחק ולתת גיבוי גם לשחקנים גם להנהלה ובעיקר למאמן לא בהחלטות המוצלחות שלהם? אלא בשגויות והגרועות.

עכשיו יסבירו פה כל הגאונים כל מיני הסברים בדיעבד ואני אזכיר שעוד לא קרה כלום וכולה ארבעה נצחונות רצופים ופתאום? מכירה של דמארי (שאני מאד מקווה שלא תקרה) היא לא אסון. ומי שמבין משהו בכדורגל יודע שאנחנו היום במצב שבו אנו יכולים למצא את עצמנו גם מתמודדים על אליפות וגם נגד ירידה ועוד שום דבר לא סגור.

הדבר היחידי שבאמת קרה בזמן האחרון ? זה שנתתם מנוח לרב"ש ולשחקנים. אומנם כי אבדתם בהם תקווה זה לא משנה עזבתם אותם ? התחילו לשחק רק תתארו לעצמכם מה היה קורה אם הייתם תומכים בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 10:40 
סמל אישי של המשתמש
שוב האוהדים אשמים?
מסכים לגבי חוסר הסבלנות, אבל במגרש אין קהל יותר תומך מהפועל כשקשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: לפטר את רב"ש היום!? אולי מחר?
הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 10:43 
גם לקום ולהגיד אמרתי לכם זאת לא חוכמה גדולה. כל טיפת ביקורת שהוא ספג הגיעה לו. מעולם לא צעקו לו להתפטר. המשחקים שהוא ניצח עכשיו אלה משחקים שהפועל תל אביב חייבת לנצח. נחכה ונראה מה יהיה בהמשך ואז נשפוט אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 10:44 
סמל אישי של המשתמש
אני בכלל הייתי ממנה את בני יעקבי למאמן וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 10:46 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
שוב האוהדים אשמים?
מסכים לגבי חוסר הסבלנות, אבל במגרש אין קהל יותר תומך מהפועל כשקשה.

אתה כמעט צודק. היה פעם כבר הרבה פחות אם כי העונה? היה ממש בסדר יחסית. אבל למרבה הצער רק במגרש. כאן ובפורמים אחרים? לא נתנו להם מנוח. וכן האוהדים אשמים לכל אלו שחושבים שאוהדים לא משפיעים אני מציע פתרון פשוט לבעית הכסף. למכור למחלה ולמכבי חיפה ולבאר שבע את הביתיות. אם הקהל לא משפיע מה הבעיה? בלומפילד מלא זה ימבה כסף בטח שהשיך הסעודי ישמח לשלם עוד קצת כסף בכדי לקבל ביתיות בדרבי ושלום על ישראל.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 10:48 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 הוא אדום כתב:

אני לא מסוגל לאמן אפילו את המנדבושקס שלי. ואני גם לא נגד ביקורת. אבל מה שהיה פה? זה היה חורבן. וכן הציעו לפטר אותו . לא אחד ולא שניים...ואני לא חושב שהוא מושלם עכשיו בכלל אין מושלמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 10:53 
סמל אישי של המשתמש
בני יעקבי כתב:
שער 7 הוא אדום כתב:

אני לא מסוגל לאמן אפילו את המנדבושקס שלי. ואני גם לא נגד ביקורת. אבל מה שהיה פה? זה היה חורבן. וכן הציעו לפטר אותו . לא אחד ולא שניים...ואני לא חושב שהוא מושלם עכשיו בכלל אין מושלמים.

ברור שהציעו.
ראית איך הקבוצה נראיתה,או שבדיוק ראית בלופ את הקלטת של הדאבל האחרון?
היינו מפורקים מנטלית ומקצועית,ובשיא של משבר תקציבי שעד עכשיו לא ברור איך ייסגר.
עוד משחק-שניים,הצוות של "מעל הקו האדום" היה יכול להתחיל ולארגן שוב פעם את הציוד.

ועדיין,בוא לא ניסחף - זאת קבוצה שבנו לריצה לאליפות ולא בנו אותה ל16 נקודות ממקום ראשון אחרי מחזור 15.
ככה שצריך לקחת את הדברים בפרופורציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 10:54 
סמל אישי של המשתמש
אין על רב"ש.
לקח לו 4 חודשים להכיר את הסגל שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 10:58 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 הוא אדום כתב:
בני יעקבי כתב:
שער 7 הוא אדום כתב:

ברור שהציעו.
עוד משחק-שניים,הצוות של "מעל הקו האדום" היה יכול להתחיל ולארגן שוב פעם את הציוד.

ועדיין,בוא לא ניסחף - זאת קבוצה שבנו לריצה לאליפות ולא בנו אותה ל16 נקודות ממקום ראשון אחרי מחזור 15.

בנו ולא הצליחו. מה אפשר לעשות? לא הצליחו עכשיו שאלה מה עושים פה חוץ כאשר לא מצליחים. כי כשמצליחים? זה לא חוכמה גדולה . אני נחנקתי מאושר בלילה ההוא בטדי. כמו כולם. השאלה מה עושים שחוטפים 3 אפס בהפועל חיפה....
המשחק הכי חשוב לדעתי בעונה של הדבל היה ב3:3 נגד נתניה. שמה לקחנו את האליפות. בלי הקהל? זה לא היה קורה. ואני באמת לא נגד ביקורת אבל מה שהיה פה? היה חורבן אמיתי. ויש הבדל בין ביקורת לבין השחיטה שהלכה כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 11:03 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 הוא אדום כתב:
בני יעקבי כתב:
שער 7 הוא אדום כתב:

ברור שהציעו.

עוד שני דברים. הראשון? לא הייתי מציע להזדכות על הציוד של הצוות "מעל הקו האדום" אנחנו עוד לא כל כך רחוקים משם. והיו דברים מעולם. והדבר השני? אניב אמ ובתמים מאמין? שאם פה היו בעיקר מעודדים? ואו מעבירים ביקורת בונה ? הינו במצב יותר טוב היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 11:04 
סמל אישי של המשתמש
איזה אשכול אינפנטילי. רן בן שמעון גם היום לא עושה שום דבר מעבר למינימום המצופה ממנו. להפועל יש את הסגל השני או השלישי בטיבו בליגה ושם היא ממוקמת. ממש נפלא שלקח לסגל הזה כל-כך הרבה זמן להתחבר ולנצח אריות כמו בית"ר, הפועל חיפה ורמת השרון.
רן בן שמעון הוא מאמן טוב שנופל באותו הפח שרבים בתפקידו נוטים ליפול בו: הוא שבוי בקונספציות של עצמו ומסרב להיפרד מהן גם אחרי שהן מוכיחות את עצמן שגויות. המקרה השערורייתי ביותר הוא הייבוש של בוריס קליימן שבמידה ויעזוב, יסב לנו נזק ארוך טווח עצום. אין שום דבר מקצועי במהלך הזה, והגיע הזמן שמישהו בהנהלה יצמיח ביצים ויעמיד אותו במקום בנושא הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 11:16 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
איזה אשכול אינפנטילי. רן בן שמעון גם היום לא עושה שום דבר מעבר למינימום המצופה ממנו. להפועל יש את הסגל השני או השלישי בטיבו בליגה ושם היא ממוקמת. ממש נפלא שלקח לסגל הזה כל-כך הרבה זמן להתחבר ולנצח אריות כמו בית"ר, הפועל חיפה ורמת השרון.
רן בן שמעון הוא מאמן טוב שנופל באותו הפח שרבים בתפקידו נוטים ליפול בו: הוא שבוי בקונספציות של עצמו ומסרב להיפרד מהן גם אחרי שהן מוכיחות את עצמן שגויות. המקרה השערורייתי ביותר הוא הייבוש של בוריס קליימן שבמידה ויעזוב, יסב לנו נזק ארוך טווח עצום. אין שום דבר מקצועי במהלך הזה, והגיע הזמן שמישהו בהנהלה יצמיח ביצים ויעמיד אותו במקום בנושא הזה.

אינפנטילי אינפנטילי . מה אפשר לעשות? אני אינפנטיל. אבל לעניין כי הדוגמה שהבאת? נהדרת. כי אין פה אני חושב אחד שחושב אחרת על עמוס וקלינמן. עדיין הוא המאמן וזה מה שהחליט צריכים במידה? לתת לו גיבוי ובטח לעמוס. כי עמוס היום הוא עלה נידף. כי טוחנים אותו פה ותאמין או לא כל השחקנים והמאמן קוראים כאן בלי הרף. ובפורמים אחרים. ואין שוער שיצליח לעמוד בשער שהוא עלה נידף. זהו. עכשיו אנחנו (כל אחד מאיתנו) צריך להחליט האם הוא זה שיתן את המכה האחרונה כנף של עמוס. פה הרוב צעירים לא זוכרים אחד אבי בנימין. היה לו פוטנציאל להיות שוער גדול ורק האוהדים (אנחנו..) הרגנו אותו. אחרי שחטף חמש אפס בדרבי? לא עזבו אותו מעולם לא חזר לעצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 11:47 
סמל אישי של המשתמש
בני יעקבי כתב:
Karl Marx כתב:

אינפנטילי אינפנטילי . מה אפשר לעשות? אני אינפנטיל. אבל לעניין כי הדוגמה שהבאת? נהדרת. כי אין פה אני חושב אחד שחושב אחרת על עמוס וקלינמן. עדיין הוא המאמן וזה מה שהחליט צריכים במידה? לתת לו גיבוי ובטח לעמוס. כי עמוס היום הוא עלה נידף. כי טוחנים אותו פה ותאמין או לא כל השחקנים והמאמן קוראים כאן בלי הרף. ובפורמים אחרים. ואין שוער שיצליח לעמוד בשער שהוא עלה נידף. זהו. עכשיו אנחנו (כל אחד מאיתנו) צריך להחליט האם הוא זה שיתן את המכה האחרונה כנף של עמוס. פה הרוב צעירים לא זוכרים אחד אבי בנימין. היה לו פוטנציאל להיות שוער גדול ורק האוהדים (אנחנו..) הרגנו אותו. אחרי שחטף חמש אפס בדרבי? לא עזבו אותו מעולם לא חזר לעצמו.

האשכול הוא אינפנטילי משום שאף-אחד פה לא רוצה ברעתה של הפועל או אפילו ברעתו של בן-שמעון או אפילו בזו של דני עמוס. הענין הוא שהפועל גדולה וחשובה יותר מרן בן-שמעון או מדני עמוס, וכשמאמן עושה נזק ארוך טווח ובלתי הפיך לקבוצה, קשה לתמוך בו, בדיוק כפי שאי אפשר היה לתמוך בשחרור של יבוריאן דאז על-ידי שום. אז נכון, יש מאמן שהוא הסמכות המקצועית, אבל כשהחלטות מתקבלות באופן בלתי מקצועי זכותנו וחובתינו כאוהדים לבקר. המקרה של קליימן-עמוס הוא קלאסיקה במובן הזה, ואני לעולם לא אסלח לבן-שמעון אם נאבד את קליימן בגלל הגחמות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 11:52 
Karl Marx כתב:

!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 12:00 
סמל אישי של המשתמש
alachover כתב:
גם לקום ולהגיד אמרתי לכם זאת לא חוכמה גדולה. כל טיפת ביקורת שהוא ספג הגיעה לו. מעולם לא צעקו לו להתפטר. המשחקים שהוא ניצח עכשיו אלה משחקים שהפועל תל אביב חייבת לנצח. נחכה ונראה מה יהיה בהמשך ואז נשפוט אותו.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 12:05 
הרב"ש הזה עוד לא הצליח לנצח קבוצה אחת "רצינית", עם כל הכבוד. זה לא שמדובר במאמן באמת מצליח ומוצלח בהפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 12:05 
מאמן טוב מאוד שעשה ועושה טעויות.
אשכול מטופש וילדותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 12:09 
ואיזה אשכול יפתחו כאן ביום רביעי בלילה אחרי שנעוף מהגביע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 12:15 
redead כתב:
ואיזה אשכול יפתחו כאן ביום רביעי בלילה אחרי שנעוף מהגביע?

"דני עמוס"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:

מה גם שהשיפור הפתאומי ביכולות האימון של רב"ש נובע מזה שעבדורחימי הצטרף בפועל לסגל הקבוצה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 12:26 
מאמן טוב שאין לו אופי טבעי והווינריות שלו מגיעה באופן נרכש דרך הצלחה.

כאשר כתבתי לשקול, הכוונה היתה נקודתית מול הצעה נקודתית מאומוניה וכאשר טרם יצאנו מסחרור הפסדים ותחת החוזה הכבד שלו. ואגב, יצאנו ממנו די בשן ועין, כולל הוצאת שחקן במכבי פתח תקווה. למרות שזו קבוצה חלשה מסוג הקבוצות שהתמחנו לנצח אותן, בפרקי זמן ארוכים לא היינו טובים ממנה.
נקווה שסדרת נצחונות (ובסי ?) תרגיע אותו כמו בק"ש והוא יוכל לעבור גם מאבקים קשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 13:23 
וואחד סולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 13:29 
למה אתם מתנפלים עליו?
הוא צודק לגמרי, באווירה שהיתה פה לפני חודש, אם המועדון היה מתנהל לפי דעת הקהל רב"ש לא היה פה, המועדון שוב היה נכנס למערבולת והיום היינו נמצאים במקום אחר.
אני מניח שזה גם מה שהיה קורה אם מקבלי ההחלטות היו כל מיני אוהדים או נציגי אוהדים למיניהם, בדיוק כמו בעונה שעברה. מזל שלא היה כסף לפטר אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 13:52 
בני יעקבי כתב:
איפה כל האשכולות הללו שדנו בכך שהרב"ש לא שווה כלום? מה קרה? נסתמה לכם הלשון ונתקעה לכם באחורים שלכם? פתאום יש דרך? או אין דרך? למה בגלל ארבעה משחקים? מה אתם לא רוצים יותר לפטר אותו? לא רוצים שיסע לקפריסין? מה הוא טוב בעבורכם?

מתי תבינו שאתם התפקיד שלכם זה לשיר ביציע איך אפשר כל כך לאהוב אותך ולא להחליט מי יאמן ומי ישחק ולתת גיבוי גם לשחקנים גם להנהלה ובעיקר למאמן לא בהחלטות המוצלחות שלהם? אלא בשגויות והגרועות.

עכשיו יסבירו פה כל הגאונים כל מיני הסברים בדיעבד ואני אזכיר שעוד לא קרה כלום וכולה ארבעה נצחונות רצופים ופתאום? מכירה של דמארי (שאני מאד מקווה שלא תקרה) היא לא אסון. ומי שמבין משהו בכדורגל יודע שאנחנו היום במצב שבו אנו יכולים למצא את עצמנו גם מתמודדים על אליפות וגם נגד ירידה ועוד שום דבר לא סגור.

הדבר היחידי שבאמת קרה בזמן האחרון ? זה שנתתם מנוח לרב"ש ולשחקנים. אומנם כי אבדתם בהם תקווה זה לא משנה עזבתם אותם ? התחילו לשחק רק תתארו לעצמכם מה היה קורה אם הייתם תומכים בהם.

הנה אני פה
ואני עדיין אומר שבמידה והיה כסף בקופה הוא לא היה צריך להיות פה
איך אני??

מה אתה חושב? שזה שבינואר הקבוצה מתחילה להיראות כמו משהו שדומה לקבוצת כדורגל ומחברת כמה ניצחונות יכפר כל כך מהר על זה שהוא שיחק סיבוב שלם עם רמזי ספורי ועלה איתו למשחק הכי קריטי של העונה נגד פאנדורי? שהוא ממשיך לתת גיבוי לשוער האומלל שהוא הביא מק"ש? שהוא היה עולה משחקים שלמים עם 4 קשרי אמצע שהרגו את המשחק? שהוא שיחק סיבוב שלם עם מגן ימני בתור מגן שמאלי?

אני באמת מאושר שאחרי שעפנו מאירופה, הגענו למצב של מינוס 16 מהמקום הראשון והושפלנו נגד חצי ליגה, אנחנו מצליחים לנצח כמה משחקים, אבל זה עדיין לא מנקה אותו מאחריות ישירה ובלעדית על היכולת העלובה עד עכשיו, התוצאות המבישות והעובדה שאיבדנו עניין בליגה כבר אחרי סיבוב (ולא, אני לא מחשיב "מקום באירופה" כעניין)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 14:45 
Karl Marx כתב:
איזה אשכול אינפנטילי. רן בן שמעון גם היום לא עושה שום דבר מעבר למינימום המצופה ממנו. להפועל יש את הסגל השני או השלישי בטיבו בליגה ושם היא ממוקמת. ממש נפלא שלקח לסגל הזה כל-כך הרבה זמן להתחבר ולנצח אריות כמו בית"ר, הפועל חיפה ורמת השרון

בליגה הזאת "אריות כמו בית"ר, הפועל חיפה ורמת השרון" זה 75% מהמשחקים.
נכון שיש את הקבוצה הכללית, חיפה, ב"ש ואולי ק"ש, אבל חוץ מזה כל משחק הוא בגדר "חייבים לנצח".

אגב, בטדי לדעתי שיחקנו יותר טוב מאשר אתמול. וגם מול ב"ש שיחקנו לא פחות טוב מאשר אתמול, למשל.
הנאחס הבלתי מוסבר הזה כנראה לא היה פה ב-4 המשחקים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: לפטר את רב"ש היום!? אולי מחר?
הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 14:46 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:
למה אתם מתנפלים עליו?
הוא צודק לגמרי, באווירה שהיתה פה לפני חודש, אם המועדון היה מתנהל לפי דעת הקהל רב"ש לא היה פה, המועדון שוב היה נכנס למערבולת והיום היינו נמצאים במקום אחר.
אני מניח שזה גם מה שהיה קורה אם מקבלי ההחלטות היו כל מיני אוהדים או נציגי אוהדים למיניהם, בדיוק כמו בעונה שעברה. מזל שלא היה כסף לפטר אותו.

זה לא נכון, דעת הקהל פה ספציפית נעה בין "הוא מאמן טוב שעושה שטויות" ל"הוא לא משהו אבל אין מישהו יותר טוב בשוק". בקרב הקהל הרחב פחות תמכו בו ובתקשורת צלבו אותו, אבל פה גם חלק גדול מהמבקרים שלו אמרו שפיטורים לא יועילו בשום דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 15:13 
הזכרון שלך לא משהו, מציע לך לפשפש בארכיון ולקרוא את הלך הרוח הכללית לפני המשחק מול באר שבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: לפטר את רב"ש היום!? אולי מחר?
הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 15:20 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:
למה אתם מתנפלים עליו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 15:26 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:
אני מניח שזה גם מה שהיה קורה אם מקבלי ההחלטות היו כל מיני אוהדים או נציגי אוהדים למיניהם, בדיוק כמו בעונה שעברה. מזל שלא היה כסף לפטר אותו

צודק לגמרי
הלוואי שרבש ישאר פה גם לעונה הבאה עם הסגל האפור העתידי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2014, 15:29 
סמל אישי של המשתמש
עם כל חגיגות הניצחון על בית"ר, והמקום השלישי, קצת פרופורציה:
הקבוצה נמצאת 16 נקודות מהמקום הראשון, 16 נקודות מהקו האדום.
מרכז טבלה קלאסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: