Karl Marx כתב:
tsach כתב:
chimpfive כתב:
מאמר מבריק! והקטע עם ערוץ הספורט שמצפה מאנשים שיעבדו בשבילו בחינם... זה באמת התחתית של הג'ורה
אני מאוד אוהב את קארל מארקס (יותר נכון להגיד שאני אוהב את מה שהוא כותב, כי אני לא מכיר אותו), אבל פה הוא לא רואה את הדבשת של עצמו.
קארל מארקס כותב בחינם (אם אני לא טועה) פוסטים שעולים לאתר ערוץ הספורט ומביאים לאתר קוראים (וכסף).
מה ההבדל בינו לבין אדם שנמצא בחו"ל, משיג מצלמה ומיקרופון ומצלם לערוץ הספורט קטע שיעלה למחרת בשידורי הערוץ?
שני האנשים השקיעו מזמנם (ומכיסם) כדי שערוץ הספורט ירוויח כסף. קארל מארקס הרויח יותר קוראים לפוסטים שלו, ומי שצילם את עצמו הרויח חשיפה בערוץ הספורט.
לא רואה את זה ככה. הבלוג שלי היה קיים שנתיים ויותר לפני המעבר לדה-באזר, ובפסקאות הפתיחה של הפוסט המדובר אני מפרט בדיוק מה היו שיקולי המעבר. יש הבדל בין עבודה שנעשית עבור גורם מסחרי מסוים שמנסה לקבל אותה בחינם לבין עבודה שבכל מקרה נעשית. ברור שהיו לי ודיין יש לי התלבטויות קשות לגבי המעבר לדה-באזר בגלל הקישור לערוץ הספורט. כרגע, השיקולים שפירטתי גוברים על הישארות בפלטפורמה הקודמת והבודדה שלו. יכול להיות שזה ישתנה והיה ברור לי מהרגע שנכנסתי לדה-באזר שיגיע היום בו אכתוב על מצבה של תקשורת הספורט בישראל בכלל ועל ערוץ הספורט בפרט, והנה, הדיון הזה מתקיים בקדמת הבמה בין המון אנשים שמעורבים בעשייה, ולא רק בקרב כמה עשרות בודדות.
serp, אני לא יודע לענות לך. אני כן יודע שכל הזמן יש יוזמות, אבל כל עוד אנשים ימשיכו להנות מזלזול באינטלגנציה שלהם ולצרוך את one ואת יציע העיתונות, היוזמות הללו לא תתרוממנה. רוצים תרבות ספורט איכותית? רוצים כותבים שמסוגלים לחבר יותר משני משפטים בעברית תקינה, וכאלה שלא נוהים אחר כדורגלנים לכל מיני מועדונים בתל-אביב? הצעד הראשון הוא להפסיק לצרוך את הקיים, בהתרסה, ולתמוך בכתיבה איכותית כמו זו שבדה-באזר או בכלכליסט. בטוקבקים, בשיירים בפייסבוק, בדיונים בפורומים. אל תתפתו לסנסציות.
כמובן שאני לא שופט אותך, ולא אומר שאתה צריך להתנתק ולא לכתוב יותר בגלל המעבר לערוץ הספורט.
אני רק חושב שאתה לא יכול לשפוט את מי שמוכן לצלם על חשבון הזמן הפרטי שלו כתבה לערוץ הספורט.
שניכם משקיעים זמן, שתמורתו ערוץ הספורט לא נותן לכם תשלום, ועל חשבון שניכם ערוץ הספורט עושה כסף.
גם אתה וגם מי שמצלם כתבה בשבילם, עושים את זה תוך שיקולי עלות תועלת שלכם, וכמובן שזאת זכותכם המלאה.
המנוולים היחידים פה הם ערוץ הספורט, שמנצל את הזניית המקצוע של עיתונות הספורט בכדי להוריד למינימום את התשלום שלו לאנשי מקצוע.
בעולם אחר, ערוץ הספורט היו משלמים לך בכדי שתכתוב להם לאתר, ותעלה להם את ההכנסות ממנו, כמו שהם היו משלמים לכתבים שלהם שיצלמו להם כתבות בחול ולא לוקחים אנשים שמוכנים לעשות את זה בחינם.