תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 11:42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 25 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: משה הרוש מלכלך על גוטמן (הארץ)
הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 06:36 
סמל אישי של המשתמש
תמונה
מאחורי החיוכים של אלי גוטמן

מאת משה הרוש

עד לפני מספר שבועות, אלי גוטמן חש מיצוי מתפקידו כמאמן הפועל תל אביב. אלא שאז נסגרה בפניו הדלת לנבחרת, וכנראה שגם האופציה האירופית ירדה מהפרק. ופתאום משהו השתנה, בעיקר ביחסים עם אלי טביב. "הוא יותר סימפתי, זה נראה צבוע", משתף מקורב לבעלים, "שאף אחד לא יופתע אם גוטמן לא ימשיך בעונה הבאה"

ניצחונותיה של נבחרת ישראל על לטביה וגאורגיה בחודש שעבר טרפו את הקלפים עבור אלי גוטמן, מאמן הפועל תל אביב. אירופה אמנם עדיין היתה משאת נפשו, אך התקף הלב שעבר הוריד את מניותיו ביבשת. על האפשרות להמשיך עונה נוספת בהפועל, גוטמן כלל לא חשב. הוא חש כי הגיע שם למיצוי, השיג דאבל, הצעיד את הקבוצה לליגת האלופות והבין שהגיעה העת להתקדם.

גם סכסוך הבעלים שיחק תפקיד, והחלום היה קבלת המשרה הלאומית. שש הנקודות שהשיג לואיס פרננדז באותו שבוע חיסלו את השאיפה הזו. יממה חלפה מהניצחון על גאורגיה, ושליחים מטעמו של גוטמן עשו דרכם לאנשי הבעלים אלי טביב. "גוטמן מעוניין בחוזה לעונה נוספת", נמסר לטביב, "הוא בכלל לא פוסל את האפשרות להמשיך".

בסביבתו של טביב הופתעו. זו היתה תפנית קיצונית מבחינתם. "נשב ונדבר", השיב טביב, "נראה". התשובה המהוססת הזאת מקורה בדם הרע שזרם בין הבעלים לבין גוטמן לאורך תקופה ארוכה. השניים היו בנתק ממושך. מערכת היחסים העכורה הגיעה לשיא כשגוטמן אמר בראיון כי "מוני הראל הוא הבעלים האולטימטיבי להפועל". טביב החליט אז לסיים את ההתקשרות ולהוריש את משרת המאמן לעוזר יוסי אבוקסיס.

גוטמן ידע זאת והחליט לפעול. מסרים עקיפים, הבין, לא יעשו את העבודה. "הדברים שצוטטו בשמי", אמר לאנשי טביב, "סולפו ואינם מדויקים. בטח שלא התכוונתי לפגוע בטביב. הוא עשה בעיקר דברים טובים למועדון והקבוצה הגיעה למה שהגיעה לא מעט בזכותו". דברים ברוח דומה נאמרו על ידי גוטמן בפגישה עם טביב לפני כשלושה שבועות. "גוטמן לא פראייר", סיפרו במועדון, "כשהוא רוצה להיות נחמד הוא הכי נחמד, אבל הוא גם יודע להיות הרבה פחות נחמד כשצריך".

השפוי היחיד

אנשים המכירים את גוטמן מקרוב מעידים על החשיבות העצומה שהוא מעניק לעיצוב דמותו בעיני הקהל. לעתים נדמה כי הוא "מונע מתוך מחשבה שעיקרה איך זה יצטייר בעיני הקהל והתקשורת", כדברי בכיר בהפועל. את אוהדי הקבוצה הוא שבה מזמן - לא רק בזכות הדאבל האחרון וההצלחות המקצועיות, אלא כי ידע לכלכל את צעדיו בתבונה ולהידמות לשפוי היחיד במערכת שקורסת תחת ריב הבעלים.

בהפועל מתארים אדם שיודע לזהות את כיוון הרוח. "בניצחונות ובהצלחות, גוטמן רץ לקהל", אומרים במועדון, "את ההפסדים והכישלונות הוא מצליח לגלגל למקומות אחרים". היכולת שלו לניצול נכון של התקשורת לטובת טיפוח דימויו וקידום ענייניו מרשימה ביותר. אלא שרבים כבר הספיקו ללמוד זאת עליו ולא ממהרים לקנות את מה שהעין רואה והאוזן שומעת. "היחסים עם גוטמן", סיפר גורם בהפועל, "מבוססים על 'כבדהו וחשדהו'. אתה אף פעם לא יודע מה מסתתר מאחורי החיוכים שלו".

פגישת הריכוך עם טביב סימנה שינוי מיידי ביחסים בין גוטמן לבעלים. עד אותו יום, טיב היחסים שלו עם מחנה טביב הסתכם ב"שלום, שלום". לא הרבה מעבר לכך. הדברים הקשים שנאמרו ועדיין נאמרים על גוטמן בסביבת טביב אינם סובלים את הנייר. על שיחות חולין, התלוצצויות והתייעצויות לא היה מה לדבר בכלל. החל מאותה פגישה גילה גוטמן רצון להתקרב, שיחות הטלפון לטביב התקיימו בתדירות גבוהה וההלצות עם נציגו של טביב בהנהלה, דורון אוסידון, הפכו כמעט לשגרה. "הוא פתאום יותר סימפתי ונחמד", אומר מקורב לטביב, "מחייך יותר, משתף יותר ונחמד יותר. זה נראה צבוע ולא אמיתי. טביב אמנם אמר שהוא רוצה את גוטמן לעונה הבאה, אבל שאף אחד לא יופתע אם זה לא יקרה. יש אנשים שלא יצטערו אם גוטמן יקבל הצעה מקבוצה אירופית לעונה הבאה".

עולה לאירופה

תוכן האסיפות שעורך גוטמן לחניכיו, כמו בכל קבוצה אחרת, מודלף לרוב לעיתונאים. אף אחד עוד לא גילה את הנוסחה לאיטום קירות המועדונים בישראל בפני עיתונאים. אלא שלפני מספר חודשים, באחת האסיפות, נדהמו שחקני הפועל לשמוע את דברי המאמן. "את מה שאני אומר עכשיו - תדליפו", הורה להם, "אתם יכולים לצטט אותי". השחקנים לא ידעו אם לצחוק או לבכות. "הוא לא עושה את זה הרבה", מספר אחד השחקנים, "אבל היו אסיפות כאלה. זה קורה כשיש לו עניין שהדברים יופיע בתקשורת, משיקולים שלו".

גוטמן לא מסתפק רק בתקשורת המקומית, אלא דואג גם לטיפוח תדמיתו מעבר לים. הסוכן יוסי שרביט הציע לו לשכור את שירותיה של TSM הגרמנית, חברה למיתוג ולשיווק שחקנים ומאמנים באירופה. גוטמן נענה בחיוב. "זו חברה גדולה, שעובדת עם שחקנים גדולים באירופה", מספר שרביט, "הם דאגו לחשוף את גוטמן בתקשורת האירופית, סידרו לו ראיונות באתרי אינטרנט וקשרו אליו עיתונאים. זה בטח לא מזיק".

שמו של גוטמן אכן נשמע באירופה, בעיקר בקרב קבוצות אוסטריות. החשיפה אמנם נבעה בעיקר מההופעות בליגת האלופות ומהניצחון על רד בול זלצבורג, אבל המינוף שלה נעשה על ידי החברה הגרמנית, מציין שרביט, ומבהיר: "הם כבר לא עובדים ביחד". זה ברור, עכשיו גוטמן מעוניין להישאר בהפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: משה הרוש מלכלך על גוטמן (הארץ)
הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 06:41 
געגועיי לקובוביץ'.
אה, וה """מקורבים לבעלים"""... תלמדו את גוטמן איך להתנהג..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 06:50 
מפתיע!

:hapoel:

"אני לא אשכח את הפעם הראשונה שעליתי לדשא בבלומפילד - זה היה במחזור השני נגד בית"ר ירושלים והיתה לי צמרמורות בכל הגוף. זה הקהל מספר 1 בארץ ואם היום היו אומרים לי לבחור קבוצה שאני יכול לשחק בה מבין 80 קבוצות, הייתי בוחר רק בהפועל ת"א"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 06:54 
שימשיכו לטנף בתזמון הזה.
אני חוזר על זה שוב- זה הדבר היחיד שנותן לנו סיכוי לתואר.
עיתונאים- תלכלכו, תדפקו אותנו, תבקרו.
אל תפסיקו!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 07:28 
סמל אישי של המשתמש
שילך למצוץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 07:30 
סמל אישי של המשתמש
בינינו, גם אם מכבסים אותה בחוץ, זה עדיין לא אומר שהכביסה לא מלוכלכת.

לא רואה מה פה לא יכול להיות נאמן למציאות. אלא שהתזמון גרוע מאוד מבחינתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 07:32 
גם לי הדברים האלה נראים קרובים למציאות, אבל העניין כאן הוא עיתוי הפרסום, במפתיע 48 שעות לפני 'משחק העונה'!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 07:35 
סמל אישי של המשתמש
שיט.
הימרתי שיטנפו על זהבי לפני משחק העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 07:35 
נוהל של לפני משחק גדול של פועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 07:59 
סמל אישי של המשתמש
העניין פה מבחינתי הוא טיב הניתוח של הדברים. ז"א, אם נבדוק ברישומי שיחות או ניקח עדויות של פקידי קבלה במשרדים,
אז אולי נראה שבאמת היתה שיחה בשעה זאת וזאת, ואנשים נפגשו במקום זה וזה בשעה זאת וזאת.
השאלה הגדולה בעיני היא האם הניתוח של הדברים האלה - הן של הכתב והן של ה"מקורבים" - הוא מדויק, ואם לא אז למה.

ציטוט:
"בניצחונות ובהצלחות, גוטמן רץ לקהל", אומרים במועדון, "את ההפסדים והכישלונות הוא מצליח לגלגל למקומות אחרים".

שטאנץ קבוע של האשמה, שגוטמן בוודאי אינו הראשון וגם לא האחרון שזה מופנה כלפיו. במקרה שלו אני חושב שזה פשוט לא נכון.

מעבר לכך - 3 הפסקאות האחרונות (כפי שהובאו בהודעה כאן) הן אינפורמטיביות בלבד, ובכל מקרה לדעתי אין בהן פירור של משהו לא לגיטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 19:31 
סמל אישי של המשתמש
ONE:
בתוך כך, איש העסקים המקורב לקבוצה, קובי סידי, זועם על מקורבים למועדון שצוטטו לאחרונה מתבטאים נגד אלי גוטמן. סידי הגיב על כך ואמר:
"מי שמתבטא כך נגד מאמן לפני משחק כל כך חשוב יכול להיות לכל היותר שוטף כלים בהפועל, ואני אדאג שהוא לא יישאר במועדון. אלי גוטמן זה אחד משני המאמנים הכי טובים בכל הזמנים שהיו במועדון הזה, וכל עוד הוא ירצה לאמן כאן הוא יישאר".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 19:46 
סמל אישי של המשתמש
nirog כתב:
ONE:
בתוך כך, איש העסקים המקורב לקבוצה, קובי סידי, זועם על מקורבים למועדון שצוטטו לאחרונה מתבטאים נגד אלי גוטמן. סידי הגיב על כך ואמר:
" מי שמתבטא כך נגד מאמן לפני משחק כל כך חשוב יכול להיות לכל היותר שוטף כלים בהפועל, ואני אדאג שהוא לא יישאר במועדון. אלי גוטמן זה אחד משני המאמנים הכי טובים בכל הזמנים שהיו במועדון הזה, וכל עוד הוא ירצה לאמן כאן הוא יישאר ".

מקורבים :PUKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 19:52 
מעבר לדברי פרשנות והערכת מצב, יש במאמר מספר "עובדות":
- נציגי גוטמן שנתבקשו להשיג לו חוזה לעונה הבאה בהפועל ת"א אצל טביב.
- סיום התקשרות עם חברה לעיצוב תדמיתי באירופה.
- הוראה להדליף תוכן אסיפת שחקנים.

הכותב נותן את הרושם שהדברים מבוססים.
מעבר לזה, זה פעם ראשונה אחרי זמן רב שמישהו כותב מאמר לא מפרגן לגוטמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 19:52 
"מלכלך"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 19:59 
nirog כתב:
ONE:
" מי שמתבטא כך נגד מאמן לפני משחק כל כך חשוב יכול להיות לכל היותר שוטף כלים בהפועל, ואני אדאג שהוא לא יישאר במועדון. אלי גוטמן זה אחד משני המאמנים הכי טובים בכל הזמנים שהיו במועדון הזה, וכל עוד הוא ירצה לאמן כאן הוא יישאר ".

מי הראשון??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 20:31 
סמל אישי של המשתמש
ClapTon כתב:
nirog כתב:
ONE:

מי הראשון??

דרור קשטן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 21:25 
nirog כתב:
ClapTon כתב:
nirog כתב:
ONE:

מי הראשון??

דרור קשטן

1. הכריש.
2-3 : קשטן - גוטמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 21:26 
ClapTon כתב:
nirog כתב:
ONE:

מי הראשון??

דוביד (שלא זכיתי לראות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 22:34 
סמל אישי של המשתמש
"הציבו את אלי גוטמן בחזית המערכה"

משחק עונה? כנראה שישנם גורמים במועדון שאותם זה לא מעניין. התקפה חסרת תקדים הבוקר בעיתון "הארץ" נגד מאמן הקבוצה, אלי גוטמן, שזכה לביקורת על התנהלותו. בתגובה לכך גורמים אחרים בהנהלה פתחו את פה. הכל על מה שמתרחש בהפועל.

http://www.red-fans.com/Article.asp?id=2675

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 23:24 
אתם מנסים להחראות קולים ומגניבים שאתם אומרים שוויצר??
הוא לקח דאבל??
הוא שיחק בכלל במסגרת אירופית??

גם בשנות ה40 הפועל לקחה אליפויות , אולי מי שאימן אז הוא הגדול ביותר..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 23:29 
סמל אישי של המשתמש
מערכת אדום עולה כתב:
"הציבו את אלי גוטמן בחזית המערכה"

משחק עונה? כנראה שישנם גורמים במועדון שאותם זה לא מעניין. התקפה חסרת תקדים הבוקר בעיתון "הארץ" נגד מאמן הקבוצה, אלי גוטמן, שזכה לביקורת על התנהלותו. בתגובה לכך גורמים אחרים בהנהלה פתחו את פה. הכל על מה שמתרחש בהפועל.

http://www.red-fans.com/Article.asp?id=2675

אחת הכתבות המדאיגות שיצא לי לקרוא :bang:
2 בעלים שמשתמשים בקבוצה אחת מבלי לשים זין על עשרות אלפי האנשים שקשורים אליה :bang:
מתי, מתי הם כבר ישרפו מתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 23:53 
סמל אישי של המשתמש
ClapTon כתב:
nirog כתב:
ONE:

מי הראשון??

הראשון הוא גוטמן
כיון שגם דרור קשטן וגם דוד שוויצר אימנו את המחלה
וגוטמן (עדיין) לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 02:37 
nirog כתב:
ClapTon כתב:
nirog כתב:
ONE:

מי הראשון??

הראשון הוא גוטמן
כיון שגם דרור קשטן וגם דוד שוויצר אימנו את המחלה
וגוטמן (עדיין) לא

גוטמן נדמה לי אימן בביתר (כמו דוביד וקשטן), או לא?
גם למכבי ת"א יגיע אם יציעו לו.
זה מקצוע לא חתונה קטולית.
הכריש היה יחיד במינו: מנהיג, נלחם את מלחמתם של השחקנים נגד הממסד ההסתדרותי, היה עם הקבוצה בימים האפורים של התחתית, אישיות כובשת.
אחריו ורק אחריו, גוטמן וקשטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 14:43 
סמל אישי של המשתמש
לא קראתי, אבל אלי גוטמן :HEART2:

אני מודה שמבין השלושה שצוינו כאן לא זכיתי לראות את הכריש בלייב , אבל ראיתי משחקים וסיכומי עונה שלו עם הפועל
ושמעתי את אבא שלי מדבר עליו בהערצה
עושה רושם שגוטמן שלישי (ביינתיים) מבחינת רמת המאמנים

מדובר על מאמן שנמדד לפי הקדנציה שלו בהפועל ? או מאמן כמאמן ? כי קשטן (אגב, המאמן הכי מעוטר בהיסטוריה) הרשים אותי מאוד בשלושת המשחקים מולו העונה, במיוחד בשניים האחרונים. הוא לא איבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 16:38 
סמל אישי של המשתמש
האם במידה ואומרים דברים נכונים על מישהו זה נחשב "ללכלך" ?
בכל מיקרה העיתוי יותר מאשר מוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 25 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: