נועם שחם כתב:
גיא האדום כתב:
נועם שחם כתב:
ומה תעשה כשלאלה יחזור? ושכטר?
עזוב. יש לך שני חלוצים ברמה גבוהה מאד ועוד מחליף סביר+לאלה שאוטוטו חוזר. זו לא העמדה שזקוקה לחיזוק.
ובאמת יופי שמישהו נתן פה דוגמא את ריאל מדריד ומכבי של גולדהאר, ששפכה מאה מליון ש"ח, וגם זה לא מספיק לה.
אף אחד לא יודע אם לאלה יחזור לכושר משחק העונה ולגבי שכטר הספק גדול בהרבה. לכן, השניים האלו פשוט אינם רלוונטים לעונה הזאת.
יש לך שני חלוצים
ברמה סבירה לקבוצת צמרת בליגת העל. לא מכיר מישהו שחובב כדורגל שמכנה את ויקטור מרעי "מחליף סביר". סיכוי מסויים אגב שהוא פותח ביום שני.
ואגב, תרגיל בחשבון: לפני שהביאו את אלרואי היו 4 קשרים קדמיים סבירים, מי יותר ומי פחות, ו2 חלוצים סבירים, מי יותר ומי פחות. הקבוצה משחקת עם שני חלוצים ושני קשרים תוקפים. בנתונים האלו, אם צריך להשקיע סכום גדול בהבאת חיזוק האם יותר סביר להביא חלוץ או קשר?
"שני חלוצים סבירים"..בחיאת גיא. יש לך שניים מחמשת החלוצים הטובים בארץ בהרכב.
מרעי מחליף סביר בכל קנה מידה, ובחלק מקבוצות ליגת העל היה יכול להיות שחקן הרכב.
ושוב, אני לא אומר שלא היה עוזר עוד חלוץ בסגל, אבל גם במצב הנוכחי לא צריכה להיות בעיה. אפשר יהיה להשתמש בחלק מהמשחקים במערך 4-5-1, אפשר להשתמש לפעמים גם בזהבי כחלוץ. לא צריכה להיות שום בעיה.
אני בכלל לא בטוח שהם שניים מחמשת החלוצים הטובים בארץ אבל אני לא מתווכח שהם שחקנים טובים. אני משווה אותם לחלוצים הפותחים אצל חיפה ומכבי (ורק זה מעניין אותי) והם בסדר (ספק אם הם יותר טובים ממה שיש שם אבל הם ברי השוואה). מצד שני לא טוטו ולא בן כוכבים שמשדרגים את הקבוצה בצורה משמעותית. הם אפילו לא שכטר או יצחקי. מעבר לזה, כאמור, הבעיה לא איתם אלא עם העובדה שאין להם מחליפים. ויקטור מרעי היה אולי יכול לפתוח בהרכב בקבוצת תחתית, וגם זה בספק. זה לא שחקן שמתאים לתפקיד של מחליף ראשון. מחליף ראשון לחלוצים זה לא מחליף ראשון לשוער אלא שחקן שמשחק כמעט כל משחק. כבר כיום מרעי משחק יותר מאשר אידיאלי ובשארית העונה זה עשוי להיות יותר רע. לשחק עם זהבי כחלוץ זה באמת אילתור. אפשר לשחק גם עם גילי וקשטן בזמנו שיחק כמה משחקים עם סלים באמצע מתחת לחלוץ. זה אפשרי אבל זה פתרון רע. כל השלושה האלו לא באמת חלוצים.
אחרי בלם חלוץ הייתה העמדה הכי קריטית. אם היה מגיע חלוץ ברמה הוא היה מתחרה על חולצת ההרכב עם בן וטוטו (ולהזכיר שטוטו הגיע אלינו כמחליף ראשון לחלוצים ולכן אני לא חושב שיהיה לו יותר מידי מה להתלונן על זה). בעונה הבאה שכטר, אם יישאר, יחליף את בן, והאיזון יישמר. אפילו התקפה שכוללת את שכטר, זר ברמה, תמוז ולאלה נראית לי מאוד סבירה, מה גם שיהיו שם פציעות.
בקישור מצד שני כבר היום יש בעייה למצוא לסלים דקות משחק גם כאשר הוא בכושר טוב. מתוך הנחה שגילי הוא באנקר בהרכב (וככה זה עובד אצלנו) אז על המקום השני בהרכב מתחרים כבר ככה זהבי (אם הוא לא משחק מאחורה, עמדה בעייתית בשבילו במשחקים מול הגדולות), סלים, ושבחון, ועכשיו גם אלרואי. יותר מידי שחקנים על משבצת אחת.
אפשר לשנות את שיטת המשחק ל4-5-1, ואז תהיה תחרות סבירה על ההרכב גם בהתקפה וגם בקישור אבל חבל שהסגל יכפה עלינו לשנות שיטת משחק שכל כך מצליחה ושכולם אצלנו מכירים.