ב-2008/09 היית כדורגלן העונה למרות שלא זכיתם באליפות, ואז בעונת הדאבל הפכת גם לסקורר עם שמונה שערים. ספר לי איך התקבלה ההחלטה שאתה תהיה בועט הפנדלים.
"היו לנו הרבה פנדלים שהחטאנו ונקודות שאיבדנו בגלל פנדלים".
ומי הציע את זה? אתה? המאמן? השחקנים?
"כל הקבוצה החליטה על כך יחד. דיברנו על נושא הפנדלים ואני אמרתי 'היי חבר'ה, אני יודע לבעוט, תנו לי'. התאמנתי על פנדלים כל חיי, הייתי מוכן לזה. הם אמרו 'אוקי, בוא ננסה פעם אחת ונראה איך זה עובד', ומאותו רגע לא הסתכלנו לאחור".
לא היה חשש שהשער יהיה חשוף?
"אני חושב שהחמצתי רק פעם או פעמיים".
אבל זה תמיד מסוכן.
"אני לא חששתי, ידעתי שאני בועט פנדלים טוב".
ודווקא במשחק האליפות בטדי החטאת.
"זה הכל היה כדי ליצור דרמה גדולה עד הסוף" (צוחק).
בכל קיץ חשבנו שזו העונה האחרונה שלך: ב-2009 כבר עשו לך סיבוב פרידה מסביב למגרש ונשארת. ב-2010 אחרי המונדיאל היית בטוח שאתה תעבור לאירופה.
"כי לא רצו למכור אותי. היו לי הצעות מאספניול, מפנרבחצ'ה, ממועדונים גדולים באירופה. הפועל אף פעם לא היו מוכנים לשחרר אותי".
בסוף זה קרה רק ב-2011 בסוף החוזה, הפועל איבדו אותך בחינם.
"אלי טביב אמר לי 'אני מעדיף לאבד אותך בחינם מאשר עכשיו'. הוא אמר לי שהכסף שהוא יקבל עבורי לא שווה כמו הכסף שייכנס מעלייה לליגת האלופות והוא צדק. כולם אמרו לי כל הזמן, עשית את כל המסע הזה עם הפועל, בוא נשלים אותו ונגיע לצ'מפיונס ליג. הרגשתי מחויב לזה, יכולתי להתעקש ולהרוויח הרבה יותר כסף במקומות אחרים, אבל אני אדם נאמן שלא נוטש את מי שיקר עבורי".
אמרת לי פעם בראיון ב-2011 שהחלום שלך זה לשחק בקבוצה שאתה אוהד שזו ארסנל. השם שלך תמיד הוזכר כמועמד לשם - עוד לפני שבאת לבני יהודה, אחרי ההופעות הטובות שלך במונדיאל, כשהצטיינת בליל. היה פעם משהו קונקרטי מארסנל או שזה היה רק שמועות?
"היו דיבורים לא פעם, אבל זה לא הסתדר. רצו לשלם לי פינאטס, או שאבוא למבחנים".
ולא היה שווה ללכת בשביל פינאטס?
"לא. אם תסכים לקבל פינאטס, אז יתייחסו אליך כמו לפינאטס".
וללכת למבחנים?
"אז לא הסכמתי להיבחן בשום מקום, היום הייתי מוכן ללכת למבחנים בארסנל או בקבוצות אחרות. אז הייתי אחד השוערים הטובים בעולם".
אני מסכים איתך. בטופ 20?
"בטופ 10, בין השנים 2009 ל-2016 הייתי אחד מעשרת השוערים הטובים בעולם".
העובדה ששיחקת בישראל גרמה לקבוצות אירופיות להסס לגביך?
"לא".
והגובה שלך?
"כן, הרבה פעמים אמרו לי שמעדיפים לחפש שוער גבוה יותר. זה מנע ממני כמה אפשרויות אבל אני שמח בחלקי ובקריירה שלי ובמה שאלוהים נתן לי".
***** בגיל 37 וינסנט אניימה יושב כבר שנה בבית ומחפש קבוצה ("החלום שלי זה לסיים את הקריירה בישראל"). סגור לי ת'פינה עם השוער הטוב ביותר ששיחק בארץ
❤️וינסנט אניימה❤️
_________________ עד מתי רשעים יעלוזו?
|