teknoboy כתב:
Eros Ramazzotti כתב:
גם להפועל לא היו צ'קים חוזרים ובעיות תזרים לפני 6 שנים. זה לא אומר שהניהול שלה היה שפוי, זה רק אומר שההימורים באותה תקופה הצליחו. כל קיץ בנינו קבוצה חזקה בתקווה לעלות לאירופה, עד שהגיעה פאנדורי. זה יכול היה לקרות הרבה יותר מוקדם
כנראה שאני ממש לא עוקב.
ביטר בונה כל שנה קבוצה בשביל אירופה, וכשהם לא מגיעים לבתים הכול מתמוטט ומוכרים את כולם ופושטים רגל והולכים לפירוק?
כי למיטב זכרוני זה לא תיאור מדויק של המציאות.
ובלי שום קשר לביטר, הטענה שלי היתה שאפשר לנהל "ניהול שפוי" גם בלי להתרסק מקצועית ולרדת ליגות.
מן הסתם בעלים "שפוי" לא ייקח אותנו רחוק, אבל אין שום הכרח שזה ייגמר כמו שנגמר הניסוי של הניהול הלא שפוי (ראה ערך כבירי).
במקרה של הניהול הלא שפוי, לעומת זאת, אלא אם כן יש לך מזל עצום, בטווח הארוך הכישלון שלך מובטח.
בסך הכול יוצא שבהיעדר בעלים עשיר (שפוי או לא שפוי, פחות קריטי) שמזרים כסף, עדיף לך לשמור על שפיות ולשרוד. למרבה הצער.
אתה אולי עוקב, אבל לא בהכרח קורא.
כתבתי לך - בית"ר בונה על צמרת וכרטיסים בטדי. תחשוב לבד כמה כסף מביאים 15,000 אוהדי ביתר שמשלמים בממוצע 60 שקל. תחשוב מה קורה אם בית"ר רצה לאליפות. כל שבועיים טדי מלא.
אירופה זה בונוס עבורם, יהיה להם קשה כי הם לא צוברים ניקוד אירופי. הפועל הייתה בונה תקציב הרבה יותר גבוה מבית"ר של טביב. היינו מגיעים ל45-50-55 בכיף בעונות שלנו באירופה. זה בדיוק הפער בין התקציב שלנו דאז לבין התקציב של בית"ר היום. אם בית"ר תתחיל להעפיל לאירופה ההימור יגדל.
בהחלט אפשר לנהל ניהול שפוי בלי להתרסק מקצועית, בלי לרדת ליגה ובלי להגיע לפירוק. הפועל ת"א של ימינו בניהול שפוי זו קבוצה עם תקציב של 20 מיליון שקל, מתוכו חלק נכבד להוצאות תפעוליות שאינן שכר שחקנים. זה אומר קבוצה חלשה להחריד, שמפסידה בכל המשחקים הגדולים ולא מהווה פקטור בכדורגל הישראלי.
אין לנו ויכוח - אם אין לך בעלים עשיר תהיה חייב להתנהל באופן שפוי. השאלה למה אין בעלים עשיר, מה אתה עושה כדי להביא אותו, ומה תבקש ברגע שהוא יבוא, כאן אנחנו מגיעים לדיון האלמותי של הפורום וכאן אני מפסיק.