עוד תנאים כתב:
עפר דגמי לעולם כתב:
אני זוכר את האימון הראשון של עונת 2006/7. 4 שחקנים עלו מהנוער. החריג זהבי ושלושה שחקני נוער: דואני, נאתכו ובונדר.
זהבי היה הראשון שנחתך. לשומי, ואולי גם לאנשים שהסתובבו במתחם, לא התאים ששחקן צעיר מאוד תחרותי, מדבר הרבה באימון, ומנסה לעשות דברים מחוץ לקופסא, נאמר להעביר בין הרגליים שחקנים כמו אבוקסיס או באדיר. אז שלחו אותו לרמת השרון אחרי שבוע וחצי.
מי האמין?
אחרי חצי שנה רצו לרמת השרון כדי להחזיר אותו. צביקה צמח היה מאמן רמת השרון. התעקש על זה שיש חוזה להשאלה לשנתיים. שחר בן עמי לקח אותו לבוררות - והפסיד! ושחר בן עמי לא הפסיד הרבה בוררויות בחיים שלו. וזהבי נשאר שנתיים ברמת השרון. מישהו ברמת השרון האמין ששנתיים אחרי שיעזור אותם, יכבוש שער אליפות בטדי?
אתם האמנתם שבמכבי הוא יהיה פי שלושה יותר טוב מאשר בהפועל, כאילו שבהפועל הוא היה בינוני...
ככה זה. גם רונאלדו התחיל בספורטינג ליסבון, וסוארס באייאקס, ורונאלדו החלוץ באיינדהובן, ועומר דמארי במכבי פ"ת.
זו הדינמיקה בחיים. אני לחלוטין לא אומר שמכבי מועדון גדול מהפועל, אבל בנקודת הזמן הזו, הוא בהחלט כן.
עדיף להתרכז במה שיש ולא במה שהלך לאיבוד.
כמה קלישאות ומעט תוכן. זהבי של 08/09 היה שחקן מאוד מאוד בינוני, בינוני מינוס אפילו. הוא היה שחקן שכמעט בכל משחק עלה מהספסל, האמת מבחינת מספרים לשחקן ספסל הוא נתן את המספרים, אבל מהזיכרון שלי הרבה יכולת לא הייתה. זהבי של 09/10 התחיל על הספסל, כשנמניה ווציצביץ וגילי ורמוט מועדפים על פניו בקישור הקדמי, ורק אחרי העזיבה של נאתכו הוא נכנס להרכב בתור קשר באמצע, בעקבות זה הוא גם שדרג את המספרים שלו, אבל היו לפניו לפחות עשרה שחקנים יותר בולטים ממנו בקבוצה. ב- 10/11 הוא הפך להיות שחקן הרכב גם בתור קשר באמצע ושמר על מספרים פחות או יותר זהים.
אנשים שוכחים, אבל זהבי שעזב את הפועל זה לא דומה ולא קרוב לזהבי שהגיע למכבי. זה פשוט לא אותו שחקן, לכן גם קשה לי להאשים את ההנהלה שלא נלחמה להחזיר אותו. במכבי הוא בכלל שינה עמדה לשחקן חופשי על המגרש, וככה הוא גם מנצל את כל היתרונות שלו (תנועה ללא כדור בלי הפסקה, מיקום, בעיטות מרחוק) כל אלה היה לו הרבה יותר קשה להביא לידי ביטוי בתפקיד שהוא שיחק בהפועל.
להפוך אותו לשחקן שכאילו מראש ידעו שהוא הולך להיות מה שהוא היום ,או אפילו להתקרב לזה? נאתכו ובן שהר היו התקווה של מחלקת הנוער הרבה לפניו, הכישרון שלו לא מתקרב לכישרון של שחקנים מובילים אחרים בארץ, השחקן הזה הוא נטו שחקן של מספרים, שלליגה שלנו זה כנראה מספיק .
אחת ההודעות הכי הלא קשורות למציאות. ב 08/09 זו היתה השנה הראשונה שהוא הגיע ואפילו בה הוא בסוף העונה הוא שיחק בהרכב והבקיע כמה גולים חשובים (דרבי, פ"ת, ק"ש). בשנה שלאחריה הוא אכן התחיל על הספסל, אבל את המקום בהרכב הוא תפס אחרי שווציצביץ נפצע. אחרי שנאתכו נפצע הוא הלך אחורה, אבל כבר אז היה שחקן מאוד משמעותי, על העונה שלאחריה אני כבר לא מדבר.
מי שמבין כדורגל, ידע בדיוק מה השחקן הזה שווה ומה האיכויות שלו. הבנת המשחק שלו והתנועה בלי כדור זה משהו שגם אז התבלט מעל כל הליגה. מעטים השחקנים שיודעים לעשות את זה, גם היום. אני זוכר ששאלו את גוטמן עליו לפני עונת הדאבל שהוא כביכול התגלה, אב גוטמן אמר ששעונה הקרובה הוא יהיה אפילו עוד יותר טוב.
בלי קשר, ברור שהוא שחקן שהלך והשתפר עם השנים ואני עדיין אומר, שים את זהבי של היום בהפועל של אז, והוא מבקיע במקרה הטוב חצי מהכמות גולים שהוא מבקיע במכבי וביחס ישיר כל היחס אליו וכל ההיסטריה סביבו היו בהתאם.