אדום תלאביבי כתב:
אנחנו עם 8 נק' מ 18, אחרי שפגשנו שש קבוצות שכולן סיימו מתחתינו בטבלה בעונה שעברה / עלו ליגה העונה, וכולן, אולי למעט ב"ש, אמורות לסיים מתחתינו את העונה הנוכחית.
אני לא אומר שצריך וכדאי לקנות בגדים צהובים וללכת להשתטח על קבריהם של לוני ונמני או משהו כזה, אבל בהחלט יש סיבות רבות וטובות לדאגה. ואין לי אישית תחושה של "יהיה בסדר, תנו להם זמן". זה לא נראה ככה ולא מרגיש ככה.
יש סיבות לדאגה. וזה הגיוני להתבאס ולהתאכזב, אנחנו לא ממצים את הפוטנציאל שיש לקבוצה ולא עומדים בצי]יות וזה ברור. אבל הבעיה היא שהציפיות הן לא מקום שני ויכולת סבירה.
יש הרגשה שהפועל משגעת את עצמה במרדף חסר סיכוי אחרי מכבי. משקיעה כספים שאין לה, מלחיצה את השחקנים והמאמן במטרה להשיג אליפות. זה מגיע מההנהלה ומהיציעים. וזה דבילי. אני מסתכל מהצד, וזה מזכיר לי את מה שהלך בהפועל כדורסל בתחילת שנות התשעים. שבמקום להבין שמכבי תמיד יכולה להציע יותר לשחקנים ולבנות קבוצה יותר טובה ושהמרדף חסר הסיכוי אחריהם מחרב לאורך זמן את הסיכוי לבנות קבוצה שתהיה שלם שגדול מסכום חלקיה ותפתיע - במקום כל זה מצפים שהכל יתחבר והכל ילך, ומשתגעים כשזה לא.
אין תחושה של אכזבה מקבוצה שלא מצליחה להגיע למקום שני. יש תחושה של אכזבה מקבוצה שלא מתמודדת ראש בראש על האליפות. וזה מה שגורם לתחושה שמחפשים אשמים כל הזמן, ומחפשים לערוף ראשים. כי מי שמכוון למקום שני אומר - עשינו את הרוב נכון, יש מאמן טוב, יש קבוצה לא רעה, אנחנו 5 נקודות ממקום שני וגם שאר הליגה לא נראית טוב, יהיה בסדר.
מי שמכוון לאליפות אומר - מה זה החרא הזה, אנחנו כבר 8 נקודות ממקום ראשון, ההם נראים הרבה יותר טוב, למאמן הזה אין מושג, וצריך להחליף שליש הרכב שנראה כמו שחקני קבוצת תחתית לא של קבוצה שרצה לאליפות.