apu כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
apu כתב:
אתה מדבר כאילו לאף אחד אין עיניים והכל מהנתונים האלה, זה אגב הכי מנג'ר.
זה שחקן שיש הסכמה מכל עבר שהוא טוב, קפטן, ליגה טובה, שערים, בישולים, הכרה. אובייקטיבית, הוא שחקן מעל לליגה. תן לי נתונים על אבוטבול חוץ מזה שהוא קפטן.
מהנקודה הזאת יש להביא שחקנים, לא ליגה שנייה, לא פלופים בני 30+, לא כאלה שהסתובבו שנים בארגנטינה בקבוצות לא קבוצות.
נכון, זה לא 100%, אבל אם תביא שחקן שהוא לא בלבל הזה, רוב הסיכויים שנפלת.
ברור שככל שתביא שחקן טוב יותר עם נתונים ורזומה טוב יותר כמובן שיש יותר סיכוי שתצליח....
אבל מה אתה מעדיף? להצליח ב50 אחוז ולא להשקיע בשחקנים זרים מוכחים (מה שנראה שקורה בינתיים בהפועל העונה, גם איליץ' וגם סאשה נראים טוב, כמובן שזה זמני ויכול להשתנות), או להצליח ב70-80 אחוז (והגזמתי פה) ולהביא זרים שיסתמו תקציב (או לחליפין לההביא מעט זרים ולשלם על זה בישראלים).
זה שאלה שמועדון צריך להתמודד איתה, אני ממש לא בטוח שהדרך של שחקנים זרים שסותמים תקציב היא הנכונה.
אגב, מכבי ניסתה שנה שעברה להביא זרים מוכחים שהם שחקנים חופשיים ודיי נכשלה בסך הכל (ארנשאו, גורי, גרסיה הקשר, כולם שחקנים עם עבר מרשים, כמובן שהיו גם הצלחות כמו פריצה וגרסיה הבלם, אבל בשורה התחתונה זה נכשל).
איליץ' בן 30, לא נכס מי יודע מה. את סאשה אני גם לא רואה שווה מיליונים בעתיד.
ברור שיש שיקולים כלכליים/מקצועיים, אבל צריכה להיות מחשבה לעתיד, כרגע זה מרגיש סתימת חורים.
שיקול עם מחשבה לעתיד יכול להיות לתת יותר משקל לטובת זר אחד שיהיה באמת מוכח, ועוד שלושה/ארבעה בינוניים, במחשבה שמתכוננים לעונה הבאה כבר יש זר אחד נעול בעל ערך.
להביא כל עונה ארבעה זרים בינוניים ועוד חמישה בינואר זה פשוט מפגר, אז אחד מהם הוא לא נגר לגמרי, עדיין בזבזת ים כסף.
מי דיבר על כמה הם יהיו שווים בעתיד? אני דיברתי על כמה הם יהיו מועילים לקבוצה.
גם ראיוס לא יהיה שווה יותר בעתיד, אפילו אני מאמין שערכו יירד.
ובכלל, העניין בזרים זה לא כמה הם עולים, כמו שיובל אומר, אפשר להביא זר מוכח שהוא שחקן חופשי, רק צריך לשלם לו בהתאם, ככה שבכל מקרה אתה יכול להביא זר מוכח, שהסיכוי לבינגו אצלו יותר גדול, השאלה זה אם זה שווה לך לסתום על זה תקציב.
אגב, העניין זה לא להביא כל עונה שחקנים בינוניים ולהחליף אותם, הרעיון זה להביא שחקנים במשכורות סבירות כדי שאם הם יצליחו הם ישארו פה עוד עונה ולא יסתמו תקציב (חיפה למשל עם ראיוס סגרה תקציב של מ' וחצי שקל חוזה ל3 שנים הבאות, זה המון), הדוגמאות הכי טובות שעולות לי לראש זה דגלאס ואניימה, הסיבה שהם נשארו כל כך הרבה שנים (באופן יחסי כמובן) זה שהם הגיעו במשכורות נמוכות והתבררו כבינגואים (על דגלאס גם עשינו קופה בסופו של דבר).
שוב, אפשר ללכת על זרים מוכחים (ושוב, גם אז אף אחד לא מבטיח שתצליח), השאלה זה אם זה שווה לסתום על זה תקציב, לטעמי לא ועדיף לחכות לבינגואים במשכורות נמוכות (למשל אם סאשה מתברר כזרתותח (בינתיים קשה לשפוט אבל הוא נראה לא רע), זה בדיוק השחקן שאפשר להחתים על חוזה ארוך טווח נמוך יחסית ולסגור את הפינה לכמה שנים טובות), גם לאיליץ' יש איזה 2-3 עונות טובות לתת.