האדום הצורר כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
במקום לחלק ציונים, והביא השוואות למקומות לא קשורים לכלום, אולי תענו על שאלה אחת- למה זה רעיון טוב?
אני לא הולך להשתתף בדיון הזה, כי ברור לי כבר לאן הוא הולך, אבל כן חשוב לי לענות לך על השאלה:
אם לא בא לך לחזור לבית של טביב, אם לא בא לך להרגיש שהקבוצה שלך בידיים של מישהו שמנצל אותה, אם לא בא לך לקום בבוקר ולגלות שהפועל מתפרקת בגלל חובות, אם לא בא לך לצעוק הנהלה זונה כל כמה חודשים, אם לא בא לך להרגיש שאין לך שום שליטה באחד הדברים הכי משפיעים בחיים שלך - בעלות אוהדים היא פיתרון לכל אלו.
בנוסף, לא משנה איזה בעל הון נפלא ופילנתרופ יבוא, תמיד יגיע הרגע בו יימאס לו, ונעמוד שוב מול חובות וקבוצה שהיא שבר כלי. אני לא רוצה לחזור לשם.
מעניין.
מכבי חיפה בכדורגל נמצאת בבעלות פרטית 21 שנה.
מכבי תל אביב בכדורגל נמצאת בבעלות פרטית 18 שנה.
מכבי תל אביב בכדורסל נמצאת בבעלות פרטית עשרות שנים.
אף אחד מהמועדונים לא היה נתון בבעלות, ולא חלקית, של אוהדים.
ובכל זאת, הפלא ופלא, אף אחד מהאוהדים של מועדונים אלה לא היה צריך להתמודד עם בעלים שלא פועל לטובת הקבוצה. אף אחד מהאוהדים האלה לא עמד מול חובות וקבוצה שהיא שבר כלי כשלבעלים נמאס, והיו כאלה שנמאס להם. אה, ובנוסף לכל, ורק היום הסתבר שהיחיד מבין ארבעת המועדונים הגדולים בארץ שכנראה נתון בחובות של קרוב ל-20 מיליון שקל, הוא זה שנמצא בבעלות חלקית של אוהדים.
אז כנראה שעמידה על המשמר היא לא הסיבה, אלא רק תירוץ. אז נשאלת השאלה, מהי הסיבה האמיתית? שגעון גדלות ושכרון כח. חבורה של הזויים.
מכבי תל אביב כדורסל זו דוגמה נוראית, מפני שבמשך שנים המועדון הזה התקיים בעיקר מכספי ציבור - אמנם לא כזה שרצה לשלם לו, אבל עדיין הציבור. מכבי חיפה היא היוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל. ומכבי תל אביב כדורגל עמדה מספר פעמים בתקופת הבעלות הפרטית מול מצוקה כלכלית רצינית.