תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 22:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 19 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: על קונספציות שגויות, היבריס וקתרזיס
הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 11:40 
נתחיל בסוגריים מכך שבניגוד לכל מיני חכמולוגים - כל עוד לא ירדנו ליגה, אני עדיין מעדיף פי מיליון את המצב כרגע ואף יותר גרוע מכך מאשר את טביב, ואני מאוד מקווה שאני לא בדעת מיעוט.
הבעיה מבחינתי העונה היתה מכתחילה הקונספציה המוטעית, גם מצדנו הקהל, וגם מצד ההנהלה החדשה שנכנעה לנו.
הוא הרי הרס אותנו שנה שעברה, ובמקום שנבנה את עצמנו מחדש בתבונה, לאט וביסודיות, כדי לבנות קבוצה ממזרית שהמטרה שלה זה אירופה, אז המגלומניה היא זאת ששיחקה את התפקיד. במקום שנכריז שללא בעל בית אמיתי שישקיע אנחנו מתחילים שוב מלמטה בקטן ומשקיעים את השנה-שנתיים הראשונות בשיקום מחלקות הנוער ובראייה לטווח הארוך כי זאת המציאות עכשיו -אז הפנטזיה והיומרנות הם שדיברו. תיאום הציפיות בדיוק הלך להכין קפה. השפיות יצאה להשתין.
״אנחנו הפועל ת״א, לא אשדוד!! אנחנו מוכרחים להיאבק על כל התארים אחרת זה יהיה כישלון!! איפה הרכש הנוצץ שהם הבטיחו לנו??״ מחזור ראשון, מחצית מאופסת בחוץ נגד הפועל ר״ג, והנה כבר התחלנו עם שריקות הבוז, אוהדים עם זיכרון של נמלה, תאבי בצע, שיכורי הצלחות, מנויים כבר שלוש שנים ולא בשביל זה הם עשו את המנוי לשער 8, מכבי זה פה.
ועוד תיקו, ועוד הפסד, והיומרנות והמגלומניה נהפכים לכאוס ניהולי ובלאגן. וכמו מכורים להימורים שמסתבכים וממשיכים עם הכסף שאין להם למרות שכבר איבדו את התחתונים - עוד רכש כושל, ועוד בזבוז כסף, והמצב בעו״ש לא נהיה יותר טוב, ״ותראו את מי מכבי מביאים ואת מי אנחנו, מה נהיה מאתנו??״, והתוכנית עבודה היחידה שנשארה זה לפזול לצד השני של הכביש, לראות מה עושים שם, ובאמת לחשוב שכרגע ניתן לתת לזה פייט וגם לעבוד לפי זה. ובינתיים האוהדים כבר על הגדרות, והקבוצה מקבלת רק יותר בראש שבוע אחר שבוע, והתקשורת חוגגת, והכל מתפרק.
ושלא יובן לא נכון, אני מאשים את רמון ואת ההנהלה הכושלת שלו לא פחות ואף יותר מאת עצמנו. אין טענות לגביו שהוא לקח את הקבוצה. בלי שום ציניות, הוא שכב פה על הגדר נטו מציונות של אהבת הפועל ומדאגה למצב, ועושה זאת בזמן שעשירים מופלגים ממנו בקהל נעלמו, ובינינו הוא לא באמת היה צריך את זה מכל הבחינות. אבל בתור המבוגר האחראי הוא זה שהיה צריך מלכתחילה לעצור את השטף ולהכריז ״חבר׳ה, המצב לא פשוט, אך התגייסנו למשימה הקשה הזאת, ולכן נעשה פה את מרב המאמצים בתבונה ובחוכמה, כשהמודל שלנו היא מחלקת הכדורסל״. במקום זאת הם גם נסחפו לתוך המשחק הזה ורק הגבירו את הורטיגו.
וכל הזמן הזה אף אחד לא עצר כדי להגיד שהמלך הוא עירום או לפחות כדי לתקוע אצבע בסכר.
והעונש של כולנו על חטא היוהרה הזה ייתכן ויהיה עונה נטולת אירופה, כביכול התרסקות תקציבית, אבל בפועל ייתכן וזאת הגאולה שתעצור את הסחרור המסוכן ותביא לקתרזיס סוגר מעגל, וכך הגלגל יחזור לאחור כדי שנקבל הזדמנות להתחיל מחדש בעונה הבאה, והפעם כמו שזה אמור וצריך להיות.
ואולי לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: על קונספציות שגויות, היבריס וקתרזיס
הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 12:37 
סמל אישי של המשתמש
:ROSE: כל מילה!

עם האוכל בא התיאבון ודיבורים על קבוצה צנועה עם 30-35 מיליון שקל הפכנו לקבוצה שמנה ומסורבלת, עם תקציב של 52 מיליון וגירעון של 7-8 מיליון שרק גדל.
כתבת על הכדורסל וההרגשה היא שהפועל פשוט נחרדה מהאפשרות שצהבת תזכה באליפות ועשתה הכל כדי להתמודד מולה. כמו בכדורסל, כשיש קבוצה עם תקציב בלתי נגמר, אם תתמודד מולה ראש בראש אתה גם תפסיד מקצועית וגם תיקרוס כלכלית. יש מספיק דוגמאות מהכדורסל ב-25 השנה האחרונות.

אני מקווה, שככל שלא יגיע רוכש בקרוב, בהנהלה ילמדו מהטעויות, יכריזו על עונה או שתיים פיננסיות, ויתחילו לשקם את המועדון מלמטה (השקעה בנוער כולל רכש לנוער) ומלמעלה (מינוי מנהל מקצועי שינהל את העסק ויבחר מאמן ראוי) תוך שיתוף הקהל במצב, הזרמת דם חדש של צעירים מהנוער וחיזוק הקשר והזהות של הקבוצה עם היציעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 13:41 
סמל אישי של המשתמש
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 13:56 
סמל אישי של המשתמש
כשמעלית נופלת האשמה היא על כל שרשרת האחראיים עד למנכ"ל. כך גם כששריר הירך האחורי נקרע. לא מספיק להביא את גילי צריך גם לדאוג שהוא יוכל לשחק. כנ"ל כל השאר. שריר הירך האחורי חיסל את הפועל לעת הזאת. והאחריות היא בודאי של הדרג המקצועי אך גם של הדרג הניהולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 14:43 
סמל אישי של המשתמש
Charlie כתב:
:ROSE: כל מילה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 14:45 
אם לפני 5 שנים הייתי אומר לכם חוד קטלני של תמוז דמארי וטבח
כולנו היינו עפים על זה
זה לא נכון לחשוב על לבוא מלמטה .... הלו יש פה סגל עצבני שעם מאמן נכון וקצת מזל עם גילי
הקבוצה הזו עושה בית ספר ליותר מחצי מהליגה ועם השאר נאבקת עם הרבה כבוד.

לא זיכרון קצר ולא נעליים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: על קונספציות שגויות, היבריס וקתרזיס
הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 14:57 
גלידה לפותח האשכול הבא שמצליח להמנע מהשוואות מפגרות למכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 16:23 
chimpfive כתב:

תגיד, קראת את האשכול? פספסת את העניין שבדיוק נגד ההשוואות המפגרות למכבי אני יוצא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 16:46 
אבשה כתב:
chimpfive כתב:

תגיד, קראת את האשכול? פספסת את העניין שבדיוק נגד ההשוואות המפגרות למכבי אני יוצא?

קראתי, לא פספסתי כלום התמקדת בשער שמונה ובמשחקים הראשונים כמשל לקהל מכביסטי, ההכללה הזאת מפגרת.כל דיון הופך לכתב האשמה אוטומטי של קהל מכביסטי, הקהל של הפועל הוא כמו כל קבוצת אוהדים ישראלי ממוצע. שרקו בוז! אוי ואבוי, כנראה שהקהל המכביסטי כבר ידע אז עם איזה קבוצה יש לו עסק. שאר הדברים שכתבת הם סיכום סבבה לעונה מגעילה, שעם חלק אני מסכים וחלק פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 17:15 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מבין איפה הבעיה.
נכון, היינו בקרשים ויצאנו מזה בשן ועין והרבה בזכות חיים רמון ועל כך מגיעה לו כל מילה טובה.
אך אל לנו להשתמש בתירוצים הללו ולשכוח את העובדה שנבנתה כאן קבוצה מביכה מאוד בתקציב גבוה מאוד.
ההתנהלות כאן לא נכונה ולזה אין שום קשר לטביב, מכבי או הצ'צ'נים של בית"ר.

כדאי שנפסיק "להתרפק" על כמה רע היה ואיזה יופי שאנחנו בחיים כי זה לא יוביל את הפועל ת"א לשום מקום.
העובדה שהצלנו וניצלנו לא מגמדת את הטמטום שאופף את כל המערכות בהפועל, את חוסר המשמעת ואת חוסר המקצועיות של ההנהלה, הצוות המקצועי ואחרון השחקנים.
וכן, אנחנו הפועל ת"א. לא אשדוד. זה לא היבריס והקונספציה הזו אינה שגויה. אם לא נחשוב ככה, באמת נהיה אשדוד. ואם צריך אז נביא 1 אלעד גבאי על פני 4 ניר נחומים. ואם לא נוכל - אז נעלה ילד משלנו, מהנוער. אתה מסתכל מדי שבת על השחקנים שלובשים את החולצה שאתה כל-כך אוהב ולא מבין מה בדיוק השתבש.

אנחנו עומדים על הרגליים, תודה לאל. עכשיו צריך לתפקד ולהפסיק להתרפק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 19:27 
אין כזה דבר בהפועל קהל סבלני, אין סיכוי שלמעט הקומץ בשער 5, שאר היציע יסבול בינוניות לאורך זמן. זה לא קשור לגישה שלי, אלא למציאות.
העונה הקבוצה מקבלת קרדיט גדול מהקהל ולמרות הבושות והמבוכות האינסופיות, ההתנהגות של היציעים בסה"כ מאופקת מאוד וכל ובעונה רגילה חודורוב מזמן היה עולה באש.

לצערי את המושגים על בניה (מחלקות נוער וכו'.) אני שומע כבר עשור, בפועל מה שקורה זה השרדות, אנשי מקצוע מתחלפים, אנשי הנהלה מתחלפים ואין שום דבר קבוע, בגלל שכל המערכת הנוכחית היא ממילא זמנית, אין מה לצפות גם מהם לבניה, אלא לשקם את ההריסות של טביב ולשמר את הקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 19:51 
סמל אישי של המשתמש
בפעם המאה שאני רושם את זה פה. כל מה שרשם פותח האשכול הוא נכון בגדול, אבל הטעות הגדולה היתה בעצם השארתו בקיץ של ניצן שירזי. אם בקיץ היינו מביאים מאמן שמבין עניין, ושלא היה שופך כסף כמו חמור על כל מיני זרים כושלים ושמות נוצצים ומחבר קבוצה עם תבנית משחק כלשהי, היינו מדברים עכשיו אחרת.
בקיצור, אם רמון לא היה חוסך בקיץ בעמדת המאמן, ומביא מאמן שהפועל ראוייה לו (אז רב"ש ורוני לוי עוד היו פנויים), הוא היה חוסך הרבה כסף של ביזבוזים מיותרים באמצע העונה על החלפות מאמנים ורכש כושל. לא יודע אם היינו רצים לאליפות, אבל בטוח זה היה ניראה הרבה יותר מהבדיחה שרצה על הדשא השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 19:53 
סמל אישי של המשתמש
פורום של פילוסופים באמא שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 22:05 
צריך לספר לפותח האשכול שאצלנו שרקו וצעקו בוז עוד הרבה לפני שהוא נולד.אבל אז לא היו פישרים שהישוו את שורקי/צועקי הבוז למכבי.
כזה חוצפה מצד המכיסטים ביננו לבקש ולרצות קבוצה מוצלחת ומנצחת שתרוץ לכל התארים.
איזה גועל לרצות להיות הפועל ולא אשדוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 22:26 
nati כתב:
צריך לספר לפותח האשכול שאצלנו שרקו וצעקו בוז עוד הרבה לפני שהוא נולד.אבל אז לא היו פישרים שהישוו את שורקי/צועקי הבוז למכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 22:45 
להנהלה יש רק שגיאה אחת והיא בנושא המאמנים. אבל, אם נתיחס לדעות מקובלות בפורום נראה שקשה להלין בפורום על ההנהלה ומה גם ששגיאות היו גם לגולדהאר.
שירזי - המשיך בגלל לחץ זמן וכיוון שהתקציב התחיל מסביבות ה-20 מליון לא היה ברור. וכן, כי כמו הרבה בפורום, לא היו מודעים לאיזה זבל נעשה המאמן שהועף בבושא מכל קבוצה אחרי התחלה יפה.
אבוקסיס - הוא דוגמא, די דומה לגיא לוזון, איך מאמן לגיטימי אך צעיר וחסר תעודות רציניות מאבד את עשתונותיו ואת עשתונות הקבוצה. אבל גם בפורום רבים העדיפו את תלמידו של גוטמן על קשטן.

את השחקנים אפשר להניח לנפשם. הם יותר קורבנות מאשמים. ככה זה כשהראש מסריח ויוסי הרגשי התמוטט והביא אותנו למומנטום שלילי. אפילו לגוטמן נידרש זמן להזכיר אחרי לוזון איך מבקיעים גולים. והוא התחיל באמת לשנות המומנטום רק אחרי שהבולגרים וקנדה הגיעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מרץ 2013, 23:26 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:
אין כזה דבר בהפועל קהל סבלני, אין סיכוי שלמעט הקומץ בשער 5, שאר היציע יסבול בינוניות לאורך זמן. זה לא קשור לגישה שלי, אלא למציאות.
העונה הקבוצה מקבלת קרדיט גדול מהקהל ולמרות הבושות והמבוכות האינסופיות, ההתנהגות של היציעים בסה"כ מאופקת מאוד וכל ובעונה רגילה חודורוב מזמן היה עולה באש.

לצערי את המושגים על בניה (מחלקות נוער וכו'.) אני שומע כבר עשור, בפועל מה שקורה זה השרדות, אנשי מקצוע מתחלפים, אנשי הנהלה מתחלפים ואין שום דבר קבוע, בגלל שכל המערכת הנוכחית היא ממילא זמנית, אין מה לצפות גם מהם לבניה, אלא לשקם את ההריסות של טביב ולשמר את הקיים.

איפה שמעת על בניה? אולי במכבי, כי אני לא זוכר מתי דיברו על בניה בהפועל. אפילו העונה הזאת כיוונו לתארים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2013, 09:40 
nati כתב:

פותח האשכול (הפישר) אומנם עוד לא היה בכשלונות של שנות השבעים העליזות, אבל בהחלט היה בכל אבני הדרך הרלבנטיות בניינטיז, ולכן נפשו הרכה והזקה נחשפה כבר בילדותו לשריקות וצעקות הבוז.

ולענייננו, אחרי שמחלוקות הפז״ם יושבו: פותח האשכול שב ומדגיש ואף מחדד אם הנק׳ לא הובהרה דיו, שלדעתו האשמה המרכזית מוטלת יותר על ההנהלה מאשר על האוהדים, שבסופו של דבר ממלאים ברובם את תפקידם בתור הילד הנודניק והמפונק שבמקרה הזה גם גדל עם כפית זהב בפה ולכן רוצה צעצוע כאן ועכשיו, צעצוע נוצץ כמו של הילד העשיר והשנוא ממול.
ואילו ההנהלה מצידה חטאה בזה שהיא לא חינכה והסבירה מספיק טוב לילד על כך שמה שהיה פעם כבר לא יחזור, כי המצב הכלכלי כרגע בבית הוא לא טוב, ושיבין את המצב ושיידע לעזור ולהתאפק. היא לא מילאה את תפקידה כמבוגר אחראי, ובמקום זאת היא נעמדה דום ונכנעה כמו תמיד לגחמותיו, וקנתה לו שוב את הצעצוע היקר בחנות, הצעצוע שהתפרק די מהר, על אף נוצצותו, ולאחר שהוא התפרק היא קינתה לו עוד המון צעצועים יותר ופחות זולים כתחליף.  

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2013, 16:30 
יוחאי כתב:
אם לפני 5 שנים הייתי אומר לכם חוד קטלני של תמוז דמארי וטבח
כולנו היינו עפים על זה
זה לא נכון לחשוב על לבוא מלמטה .... הלו יש פה סגל עצבני שעם מאמן נכון וקצת מזל עם גילי
הקבוצה הזו עושה בית ספר ליותר מחצי מהליגה ועם השאר נאבקת עם הרבה כבוד.

לא זיכרון קצר ולא נעליים

אז יפה. פה מבחינתי מתחילה הבעייתיות שלנו בתור קהל שהתפנק.
גם שנה שעברה כולם ידעו לתרץ ולהגיד אם לא טביב ואם לא זה ואם המאמן הנכון ובלה בלה בלה היינו אלופים ולא ק"ש.

אולי לא נכון להגיד שאנחנו באים מלמעטה. אבל אנחנו הפועל, אנחנו צנועים, אנחנו מדברים רק במגרש. בשנתיים האחרונות אנחנו לא הפועל. אנחנו חושבים שהכל מגיע לנו, שאין לנו אליפות שנה שעברה והשנה רק בגלל מזל וטביב ומאמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 19 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: