ערן כתב:
EISEN כתב:
ערן כתב:
EISEN כתב:
ערן כתב:
[quote="הפועל"] מזל. אם לשניה חשבתי שאתה מוכן שאוהדים יהיו מעורבים בניהול, ושיש צדדים חיוביים להתארגנויות אוהדים לשינוי בכדורגל פה, הצלחת להרגיע את חששותיי
ההתנגדות שלי לקבוצות אוהדים היא ברובה פרקטית ובקושי אידיאולוגית: לא ראיתי הצלחה מסחררת עד כה בפרויקטים הקיימים (הצלחה, קרי תארים. ככה זה בספורט). אבל אי אפשר לנתק את העונשים המושתים לאחרונה ואת הרטוריקה כנגד אוהדי הכדורגל, מהפחד של אבי לוזון ושותפיו בעלי הקבוצות, שמרגישים ש"גונבים" להם את האפשרות לגנוב.
זה העניין הרלוונטי למה שכתבתי.
אני מבין קטן מאוד בפוטבול אמריקאי, אבל יש את הדוגמא של הגרין ביי פקרז, לא?
התכוונתי בארץ. לא מעניין אותי לא ברצלונה ולא גרין ביי ולא אף.סי יונייטד.
אבל בארץ כל הסיפור הזה התחיל כשהקימו את הפועל אוסישקין, נכון? (או שאני טועה והפועל קטמון היתה קודם)...
בוא נסתכל רגע על הפועל כדורסל - עוד לא היתה לה הזדמנות אפילו לקחת אליפות. גם אם היא היתה כל שנה עולה ליגה, אז העונה היתה העונה הראשונה שלה בליגת העל, ההזדמנות הראשונה שלה להאבק על האליפות.
עדיין אני חושב שניתן להגיד שהיא הצליחה עד כה. עליית 3 ליגות ב-3 עונות, הגעה לחצי גמר גביע המדינה. צריך לתת לזה זמן, כמו לכל הקונספט הזה של בעלות אוהדים.
אי אפשר לבוא 5 שנים אחרי שזה התחיל ולהגיד שזה לא עובד.
לא אמרתי שזה לא עובד וזהו. זה עדיין לא הביא תארים. כלומר, אני אהפוך את הפועל להיות שפן ניסיונות, עד שזה יוכח כמשהו שמסוגל להתחרות ברמות הגבוהות של הליגה ולקצור הצלחה באירופה, כמו התוצרים הקיימים של הבעלות הפרטית, על כל מגרעותיה.[/quote]
אותי שכנעת, ואני הייתי מנלהבי הרעיון.
אבל מצד שני, גם המצב הקיים הוא בלתי אפשרי, שחיתות של ההתאחדות, ושחיתות בעלים, מה עושים?