לא תתפוס אותי כתב:
ערן כתב:
שחר, דיברתי מבחינה עקרונית. שים לב שציינתי שגם הבעלים הבא עלול לראות בהפועל עסק, ביזנס נטו.
חרם משמעותו - מבחינתי לפחות - כניעה. לא רק במובן של הפקרת הקבוצה, אלא הפיכת היחסים ביני ובין הקבוצה ליחסי לקוח-מוצר: לא טוב לי - לא קונה.
כשאתה מוחה מול מישהו שנמצא בעמדת כח, אתה צריך להלחם בכלים שלו.
עם כל הכבוד מחאה של רוב אוהדי הכדורגל בעולם בדר"כ מסתכמת בלתלות את השלטים הפוך, שזה אפקטיבי כמו שי אבוטבול בחדר ההלבשה.
מבחינת טביב תתלה את השלטים הפוך גם עוד 15 שנים.
עם כל זה, לא יודע כמה אני מבסוט מרעיונות חרם למיניהם. בדר"כ הם לא ממש יעילים ונתפסים בציבור בתור תירוץ (וזה לא שנתחיל להביא 5000 איש למשחקי חוץ), ולמען האמת די בצדק.
על סמך מה אתה אומר שהם לא יעילים? זה משהו שאוהדי הפועל מעולם לא עשו.
ירידה דרסטית במכירת מנויים תיצור גם אפקט תקשורתי משמעותי וגם אפקט כלכלי. אין נוסחה מתמטית שלפיה אם הפועל לא תמכור X מנויים עד לתאריך Y טביב באותו יום יעזוב את המועדון, אבל זה אולי הצעד הכי משמעותי שהקהל יכול לעשות כחלק ממאבק כולל.
זאת גם פחות או יותר הדרך היחידה להוכיח, אבל ממש להוכיח, שהקהל שלנו לא תומך בדיקטטור ושזה יותר מאלף איש שסתם צועקים.
ולמרות זאת, אני עדיין חושב שזה דיון תיאורטי. לקהל שלנו אין את העוצמה הנפשית למהלך שכזה כיום. עם שאול המקורי לקח לא מעט שנים עד שהקבוצה ננטשה וייתכן וזה תהליך שנצטרך לעבור עם שאול החדש. להערכתי, החלק הכי חלש בהיבט הזה הקהל שלנו הוא גם החלק שמוביל כיום את המאבק.