el dudernio כתב:
התייחסתי הכי עניני שאפשר.
אתה טוען שתהיה אוהד הפועל גם כש"לא תהיה קבוצה כזו (אם טביב יצליח במזימה שלו)", כלומר מבחינתך זה לא חשוב אם "יש"
קבוצה לאהוד או לא, אתה תמשיך לקרוא לעצמך אוהד הפועל. כאחרון המאמינים בדת אופורטוניסטית כזאת או אחרת. לכן זה
כאמור לא משנה דבר אם יש הפועל בכדור-יד או לא, אתה עדין יכול לקורא לעצמך אוהד הפועל, כי הישות עצמה קיימת בעולמך
הדמיוני, זה שנמצא אצלך בראש ללא קשר לקיומה בעולם המוחשי, לכן אתה מסוגל להיות אוהד הפועל ת"א בכדורגל גם כאשר
הקבוצה תחדול מלהתקיים.
אני מקנא באוהדים כמוך, שלא באמת אוהדים הפועל ת"א אלא איזו פנטזיה לא ממומשת שהם משליחים כלפי קבוצת כדורגל,
ללא כל קשר למציאות. הפועל ת"א היא לא הפועל שלך, כי הפועל שלך קיימת רק בתוך הראש שלך. אני באמת לא מצליח
להבין במה הפועל של לפני שנתיים הייתה יותר "הפועל", מקטמון? מקבליו יפו? מלבד כאמור השם, שהופך את הפעל ת"א
להפועל שלי גם אם טביב מנה אותה וגם אם היא בליגה א'. כי אני אוהד הפועל ת"א, ולא איזו ישות דמיונית מושלכת על חבורת
שחקנים.
אני שמח על התגובה הזו. ולמען ההגינות, אלדוד, היא הרבה יותר ענינית משאלה טיפשית של שורה אחת.
לענין, הפועל בעיני היא לא קבוצת כדורגל. נכון, יש לה ייצוג על מגרשי הספורט, אבל זה ממה לא הדבר הכי חשוב.
אתה חייב, בעיני, לפחות כלפי עצמך, לדעת למה אתה אוהד הפועל.
הרי הפועל יש המון, והקשר היחיד של הקבוצה לת"א הוא האצטדיון. יש גם המון קבוצות אדומות. אז למה אתה אוהד הפועל ת"א? כי ככה החלטת? אין לך שום הזדהות עם אידאולוגיה כשלהי שמתחברת למועדון?
לי יש את הצידוקים שלי, ונראה לי שאתה כבר מבין אותם.
אגב הפועל שלך, זו שאתה מדבר עליה, האם תפקוד כל מגרש, ותעודד עד גרון צורב, לו טביב ישנה את הצבע לצהוב, את הסמל למגן דוד, וישלם לאלפי גזענים שישבו לידך ביציע ויעודדו את הקבוצה שלו?
כן, זהו תיאור קיצוני שסביר שלא יקרה, אבל הוא מתאר בדיוק מושלם את מה שאני מרגיש.