אנטיגונה תבין, הכדורגל הישראלי מכוון בשביל להתעלל באוהד הממוצע. רק החזקים נשארים. אני לא מדבר על רמה, שהרי רמה היא דבר שמשתנה בקבוצה והרמה פה בארץ נמוכה באופן רומנטי שאני אישית מאוד אוהב. אני מדבר על על יציעים רחוקים אי שם בק.אליעזר, על מחירי כרטיסים מגוחכים, על מחירי קיוסק משוגעים, על נסיונות כושלים ומפגרים לבדר את הקהל והכי חשוב- איך להשיג את הכרטיס. כאשר האוהד, זה שמלווה את הקבוצה לכל חור אפילו יותר מבעליו(!!!) נמצא בתחתית סדר העדיפויות, ככה אנחנו נראים. 400 כרטיסים נראה לי אופטימי. האוהד שיבכה מאושר אחרי ניצחון בדרבי, זה לא אותו בן האנוש שקיבל כרטיס כמקורב לדרבי, וביום חמישי יפקוד את נוקיהו. לדעתי, האלה מהסוג השני שמניתי, היו אתמול בהמוניהם בשער 4-5.
מה שכואב? שלא מבינים את זה. שאוהדים לא מבינים כמה מתעללים בנו באמת. שאנחנו יכולים לשנות, אבל מסיתים נגד מי שמנסה להנהיג את השינוי. אתה תנסה להאבק בספסרים, תהיה לבד ועוד תקבל מכות על זה שניסית. תנסה במגרשי חוץ להגיד לאנשים לא לקנות כרטיסים עד שלא יוציאו נוער, כי היית שם ראשון ואיכשהו "נגמרו" כרטיסי הנוער במכירה מוקדמת בלי שהיתה כזאת, אתה תהיה לבד ועוד תקבל דחיפות ממאבטחים שחושבים את עצמם לשוטרים על זה שניסית. המשטרה מרביצה, אתה לבד. ההנהלה התורנית מחלקת כרטיסים לחברים שלה, ואתה בבית, לבד, רואה הפועל וסובל את דני נוימן, כי זה מה שחשוב לך. הקבוצה חשובה לך יותר מהכל והם, הם יודעים את זה- ויתעללו בך, ויספסרו אותך, וירביצו לך, ויסיתו נגדך, ויפרסמו עליך, ויקחו ממך ויתנו לחברים, ויעזבו- כאשר לא ילך, כשיהיה עצוב ומדוכדך ופתאום לא מצליח כזה, ואתה תישאר, לבד, בדרך שלך- כי זו הקבוצה שלך וזה הסמל, ונסעת להרצליה, לעכו, למקום הזה שלא קיים, לבאר שבע, לק.ש, לחיפה, לגליל, לנתניה, לאשדוד, לאשקלון, לסכנין, לנצרת- ונסעת ונסעת ונסעת, וכמה שביטלת ארוחה, מפגש, טיסה, דייט, עסקים ודחית חתונה, בר-מצווה, ברית, חופשה, עבודה, לימודים, חיים. הם יודעים את זה, ויודעים שאתה לא תפסיק, כי אתה לא וגם אני לא ואף אחד שלוקח זמן ורושם במועצת הפועלים לא.
בהתאגדות יבוא הנצחון של האוהד הפשוט. ההם, לא יבואו אם לא תהיה אווירה- ואם נתאגד כמו שצריך, מי שלא אוהד לא יבוא. רק חבל, חבל ששער 7, שער 2(חוץ מכמה בעלי סגולה) נגדך. חבל שאלה עסוקים בלקלל אותך על זה שאתה מבקש מהם סולידריות ואת השחקנים בזמן שאלה צריכים עידוד.
התאגדות אחינו האדום, התאגדות. חח זה אפילו בסמל.