תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 22:17

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 18 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: לחץ בחצי של היריב
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 04:30 
אצל גוטמן המוטו היה,אבדנו את הכדור.תוך 15-20 שניות אנחנו חייבים להשיג שוב את הכדור בלחץ על כל המשחק.בשביל שיטת משחק כזאת צריך כושר גופני מדהים(לפחות לקבוצה ישראלית).
היום במשחק הפועל הפעילה לחץ על ראשון כבר בחצי שלהם.ובאמת ראינו מהפועל את המשחק הכי טוב שלה העונה.עד המשחק היום,יש להפועל כמה דקות טובות כמעט בכל משחק.ותמיד הדקות האלו הן הדקות שהפועל מפעילה לחץ על היריבה כבר בחצי שלה.
אני לא מבין למה קשטן לא משתמש בשיטה הזאת בהרבה יותר מכמה דקות בכל משחק.ולמה ברוב הזמן הוא מעדיף שהשחקנים שלנו כמעט כולם חוזרים אחורה להתגונן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: לחץ בחצי של היריב
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 05:00 
ראשון זה לא מדד.
עובדה שנגד קבוצות קצת יותר טובות ממנה (נתניה ואשדוד) הפועל היתה יותר רכה מחמאה במרכז המגרש והפסדנו.
אני לא רוצה לחשוב מה יהיה נגד מכבי וחיפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 08:43 
nati כתב:
אצל גוטמן המוטו היה,אבדנו את הכדור.תוך 15-20 שניות אנחנו חייבים להשיג שוב את הכדור בלחץ על כל המשחק.בשביל שיטת משחק כזאת צריך כושר גופני מדהים(לפחות לקבוצה ישראלית).
היום במשחק הפועל הפעילה לחץ על ראשון כבר בחצי שלהם.ובאמת ראינו מהפועל את המשחק הכי טוב שלה העונה.עד המשחק היום,יש להפועל כמה דקות טובות כמעט בכל משחק.ותמיד הדקות האלו הן הדקות שהפועל מפעילה לחץ על היריבה כבר בחצי שלה.
אני לא מבין למה קשטן לא משתמש בשיטה הזאת בהרבה יותר מכמה דקות בכל משחק.ולמה ברוב הזמן הוא מעדיף שהשחקנים שלנו כמעט כולם חוזרים אחורה להתגונן.

צריך כושר גופני, תנועה בלי כדור, מהירות. אבל יותר מהכל, צריך להאמין בשיטה הזו ולהאמין בעצמך. קשטן מאמין בזה רק נגד הפועל פ"ת וראשון בבלומפילד. שהוא בא לאשדוד הוא קודם רוצה לא להפסיד. ככה לא נגיע לכלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 09:46 
אם אני לא טועה גם צריך שני בלמים טובים בשביל השיטה הזו. אני אומר שנתחיל מאחד ומשם נמשיך הלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 11:14 
סמל אישי של המשתמש
בשנה שעברה שיחקנו חצי שנה עם אותו קו אחורי בדיוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 12:13 
מתנחל אדום כתב:
אם אני לא טועה גם צריך שני בלמים טובים בשביל השיטה הזו. אני אומר שנתחיל מאחד ומשם נמשיך הלאה.

תסביר למה צריך בלמים טובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 12:33 
סמל אישי של המשתמש
הרעיון בכל שמירה הוא שלא יהיו מרחקים גדולים מדי בין ההגנה לקישור ובין הקישור להתקפה. אם החלק הקדמי יוצא קדימה ללחוץ, שאר החלקים צריכים לצמצם אליו מרחקים כדי שלא יהיו בורות בין החלקים.
צדק המתנחל האדום שגם לבלמים יש חלק לא קטן בשמירת הלחץ כי גם הם צריכים לצאת לאזור ה20 מטר ולא להיות תקועים ברחבה. כרגע, אף אחד בהגנה לא סומך על השני ואז כל אחד חושש לעזוב את העמדה שלו.
אי אפשר ללחוץ ככה, וגם ככה המאמן המקובע לא מאמין בלחץ בשטח היריב אלא לחכות בחצי שלנו ולצאת מהר קדימה. שנות התשעים זה פה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 12:44 
redrony כתב:
מתנחל אדום כתב:

כל קבוצה ששולחת את השחקנים שלה קדימה ללחץ די חשופה מאחורה, ובדרך כלל מי שנשארים מאחור הם שני הבלמים..
שני הבלמים האלה בדרך כלל שומרים על חלוץ חוד של הקבוצה היריבה. בכל קבוצה שיש לה בלמים טובים בדרך כלל אין להם בעיה להתמודד עם חלוץ אחד שנשלח לכיוונו כדור גבוה, אבל אצלנו משום מה כל כדור ארוך לכיוון ההגנה שלנו זה התקף לב (או שפרנסמן/באדיר יגיעו ראשונים לכדור וימסרו אותו לחלוץ היריבה, או שהחלוץ איכשהו ישתלט בעצמו על הכדור ופשוט ירוץ קדימה עד שלמריו לא תהיה ברירה אלא לתקל אותו בתור שחקן אחרון בדרך לשער, או שסתם הכדור יעבור אותם והחלוץ ירוץ והשוער המופלא שלנו ישכח לצאת לכיוון הכדור וכו' וכו'..).

זוכר את דה סילבה? בשניה שידעת שהוא קרוב לחלוץ/בינו לבין השער, ידעת ב99% שאו שדאגלס לוקח עם הראש, או אם איכשהו החלוץ השתלט על הכדור ודאגלס בינו לבין השער אין כמעט סיכוי שהוא עובר אותו ב1 על 1 (וזה עוד בלי לדבר על החתול שעמד מאחורי דה סילבה..).

אני הראשון ששמח לראות את הפועל עושה לחץ בחצי של היריב, הבעיה היא שצריך תיאום בשביל לחץ, וצריך קו אחורי שיודע לצמצם פערים ולא לתת לחלוץ להשתלט על כדור/לעבור את ההגנה, ולא נראה לי שיש לנו את הדברים האלה בקבוצה.

הלוואי שאני טועה, אבל כך אני רואה את זה לצערי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 13:27 
מתנחל אדום כתב:
redrony כתב:
מתנחל אדום כתב:

כל קבוצה ששולחת את השחקנים שלה קדימה ללחץ די חשופה מאחורה, ובדרך כלל מי שנשארים מאחור הם שני הבלמים..
שני הבלמים האלה בדרך כלל שומרים על חלוץ חוד של הקבוצה היריבה. בכל קבוצה שיש לה בלמים טובים בדרך כלל אין להם בעיה להתמודד עם חלוץ אחד שנשלח לכיוונו כדור גבוה, אבל אצלנו משום מה כל כדור ארוך לכיוון ההגנה שלנו זה התקף לב (או שפרנסמן/באדיר יגיעו ראשונים לכדור וימסרו אותו לחלוץ היריבה, או שהחלוץ איכשהו ישתלט בעצמו על הכדור ופשוט ירוץ קדימה עד שלמריו לא תהיה ברירה אלא לתקל אותו בתור שחקן אחרון בדרך לשער, או שסתם הכדור יעבור אותם והחלוץ ירוץ והשוער המופלא שלנו ישכח לצאת לכיוון הכדור וכו' וכו'..).

זוכר את דה סילבה? בשניה שידעת שהוא קרוב לחלוץ/בינו לבין השער, ידעת ב99% שאו שדאגלס לוקח עם הראש, או אם איכשהו החלוץ השתלט על הכדור ודאגלס בינו לבין השער אין כמעט סיכוי שהוא עובר אותו ב1 על 1 (וזה עוד בלי לדבר על החתול שעמד מאחורי דה סילבה..).

אני הראשון ששמח לראות את הפועל עושה לחץ בחצי של היריב, הבעיה היא שצריך תיאום בשביל לחץ, וצריך קו אחורי שיודע לצמצם פערים ולא לתת לחלוץ להשתלט על כדור/לעבור את ההגנה, ולא נראה לי שיש לנו את הדברים האלה בקבוצה.

הלוואי שאני טועה, אבל כך אני רואה את זה לצערי.

בקבוצת כדורגל טובה, צריך בלמים טובים, זה ברור. אבל גם עם בלמים פחות טובים אפשר ללחוץ כל עוד המאמן יודע להסביר להם מה לעשות בזמן שהקבוצה לוחצת וכל עוד יש חיפוי מהאגפים.
בשנייה שהקבוצה תהיה מתורגלת ללחוץ תאמין לי שגם עם פרנסמן אפשר יהיה לעשות לחץ. לא רק זה, זה ייתן לבלמים הרבה יותר בטחון כי מן הסתם הכדור יהיה יותר זמן ברגליים של הקבוצה הלוחצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 13:53 
מי שלא היה כאן בתקופת גוטמן עוד יחשוב שבאמת היינו ברצלונה
באמת באמת שעם כל הרצון הטוב שבעולם , הפועל אולי לחצה אבל באמת לא כמו שאתה מתאר את זה.

המבחן הפשוט הוא שבמשחקים נגד מכבי חיפה למשל, לרגע לא ניסינו לעשות הגנה מעבר לקו אמצע המגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 14:15 
redead כתב:
באמת באמת שעם כל הרצון הטוב שבעולם , הפועל אולי לחצה אבל באמת לא כמו שאתה מתאר את זה.

המבחן הפשוט הוא שבמשחקים נגד מכבי חיפה למשל, לרגע לא ניסינו לעשות הגנה מעבר לקו אמצע המגרש.

חוץ מאשר בחצי שעה הראשונה ב 1:4 בבלומפילד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 14:17 
סמל אישי של המשתמש
ראשון בין הקבוצות הגרועות שראיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 14:29 
עד כמה שאני זוכר דווקא הפועל בתקופה הראשונה של קשטן בהחלט עשתה את זה כשהיה לה למשל בלילי בהתקפה.

היום מלבד החלוצים יש לך קבוצה כל כך איטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 14:41 
סמל אישי של המשתמש
לחץ יכול להיגרם ולהיות מושפע גם בזכות שחקן התקפה אחד כמו בלילי
לדוגמא ברצלונה 2009 של אטו לעומת ברצלונה 2010 של איברהימוביץ'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 15:07 
רועי כתב:
לחץ יכול להיגרם ולהיות מושפע גם בזכות שחקן התקפה אחד כמו בלילי
לדוגמא ברצלונה 2009 של אטו לעומת ברצלונה 2010 של איברהימוביץ'

אגב, החלוצים שלנו השנה (בדגש על טוטו) עושים לחץ ממש לא רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 19:08 
רדנקו כתב:
עד כמה שאני זוכר דווקא הפועל בתקופה הראשונה של קשטן בהחלט עשתה את זה כשהיה לה למשל בלילי בהתקפה.

היום מלבד החלוצים יש לך קבוצה כל כך איטית.

בגלל זה ברגע שבקישור שלך משחקים אלרואי וגורדנה במקום שי וטועמה הכל נראה אחרת
זה היה ההבדל בשבת. קבוצה הרבה הרבה יותר מהירה ונמרצת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 19:20 
הכל קם ונופל על קישור אחורי. בלי קשרים אחורים פעילים, ניידים וממוקדים אין סיכוי ליצור לחץ ייעל על יריבה. הקבוצות שנצחו אותנו, עברו בלי בעיות את הקישור והגיעו בכדורים ארוכים כאשר הבלמים שלנו רצו עם הפנים לשער שלנו.
אולי במשחק נגד ראשל"צ, קשטן הצליח לייצב קישור אחורי ראוי. יש לנו משחק חוץ נגד יריבה קשה בסכנין, יהיה מדד טוב האם חל שינוי כלשהו או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2011, 20:10 
סמל אישי של המשתמש
redead כתב:

כמה כיף שהליגה הזאת לא בנויה רק ממכבי חיפה.
השיטה הזאת הביאה לנו את הדאבל, מי שזוכר היינו גומרים קבוצות ככה ומבלי שהיו שמות לב כבר הכדור השני היה נכנס לרשת והיה גומר אותן.
משום מה נגד קבוצות טובות יותר, יהיה צריך להוריד בכמות הלחץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 18 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: