אדום ותיק כתב:
Bruno ידידי , ושאר עמיתי בפורום,
ברור שיש כאן כשל הסברתי גדול ביותר כשלא ברור מה מפריע בטביב.
הטיעון המרכזי שלך שלא נתנו לו צאנס - זה גם הטיעון של מרבית האנשים שישבו סביבי בשער 8 בשבת, וכנראה הטיעון המרכזי של הרוב הדומם (לא דיברתי עם מרביתם, ורובם המכריע לא חבר בפורום לצערי).
אתה גם מציין שהיו בעלים שקיבלו הרבה יותר מ 100 ימי חסד.
אז אסביר לך מה אישית מפריע לי, בהשואה לבעלים הקודמים:
א. הוא לא היה מעולם אוהד הפועל . זה אינו אוהד כדורגל ניטרלי שבונה את מרכיב האהדה שלו באופן הדרגתי. הוא מתחיל מידית בכניסה לבעלות. הצטרפותו היא משיקול עיסקי טהור. אם הינו באנגליה ארהב וכו, שם ברור שהבעלות היא מהלך עיסקי . אין בעיה. אבל בארץ זה מלכ"ר. יתכבד כבוד הבעלים להסביר להדיוטות את מניעיו לכניסה לבעלות. יש לי ניתוח שעשיתי לעצמי ואיני רוצה להלאות אתכם. אבל מבחינתו לאחר ירידת כס, מיקסום הנכסים שהיו לו בכס יכול היה להיות רק בהפועל של אז. מותר לנו לחשוש ממהלך לא מוסבר ותמוה של האיש?
ב. התנהלותו, יחד עם מוני, בשנת המאבק על הבעלות היתה מבזה ומבישה (שניהם). הם פעלו נגד טובת הקבוצה גרמו להחלשתה ואחראים ישירות יחד עם השחקנים לאי לקיחת אליפות אשתקד.
הוא חלק מה"צוות" שהלבינו את פנינו כאוהדי הפועל והפכו אותנו לשק החבטות הקבוע של כל זב חוטם בעיתונות.
ג. זהו הבעלים היחדי שנכנס להפועל כשהקופה מלאה ואינו צריך להביא גרוש מהבית!(זהו הבעלים היחידי בארץ שנכנס לקבוצה שהקופה בה מלאה לכן אין אח ורע לזה, ולכן הציפיה להתנהגות אחרת ושקיפות אחרת). החשש הגדול של כולנו, האקטיביסטים בשער 5 והפסיביים בשערים אחרים וכולל יושבי הכורסאות בבית, שיגנוב את הקופה וילך הביתה תוך זה שהוא משאיר אותנו עם שוקת שבורה. מודל יונה וססי משופר! או מודל הכדורסל של שאול.
ד. מאז שהפך לבעלים יחיד, במקום לשקם יחסים עם השחקנים הוא רק נוקט מהלכים מבזים כלפי חלק מהם . ויכוחים עיסקיים עם קבוצות אחרות לגיטימיים אבל כולם תובעים את הפועל , כל שחקני העבר מתלוננים על סיום הדרך , בוררות עם כל אחד - כנראה שהרוויח את זה בצדק. גם בחיפה יש בוררות עם כל מועדון ועם כל שחקן שהם מוכרים או קונים?
ה. הספינים התמידים - "נחזק את הקבוצה" - לקנות הגנה אין כסף פתאום הקבוצה כפי שהיא מספיק טובה, אבל עיסקה מפוקפקת עם לוזון על טל בן חיים במחיר מופקע?
הספין הנוכחי - אני אחנך את אוהדי הפועל - אתה שמורשע בפלילים? שכניסתך להפועל היתה נכלוליות אחת גדולה (צינון? ). והשיא ניצול ציי של האוירה הציבורית נגד שירי שואה (שלא יהיה ספק - אני נגד שירי שואה ולא מהיום!)כדי לצאת נגד החלק האקטיביסטי באוהדים שחושש ממעשיך ודורש התנהלות אחרת. חוסר היכולת לקיים דיון רציני בנושא מניעיו והתנהלות הכספית, רק מחזקת את החששות!
לכן ברונו ידידי, אני מודאג מאד.
לכן נתנו לו מאה ימי חסד ולא 5 שנים.
כתר בשנת 2003 הכניסו מכה למועדון שכמעט גרמה לירידתו - אבל הם לפחות הוציאו כסף משלהם (על גובה הסכומים שהם השקיעו ניתן להתווכח). כנ"ל עם מוני. הם גם היו אוהדים.ניתן להאשימם בשלומיאליות עיסקית, בחוסר ניסיון ניהול כדורגל, אבל איש לא חשד בהם שהם באו לעיסקת קומבינציה רצון להוציא כסף מקופת האגודה. פשוט לא היה כסף בקופת האגודה. הם רצו להנפיק בבורסה שהיה עושה טוב לכולם. אבל הם באו לקופה ריקה!
ופניה לטביב, אישית - לא לשלוחיו ומלחכי פינכתו.
אתה הבעלים. אין מי שיכול לקחת את זה ממך. במעשיך אתה יכול להוביל את הקבוצה ואת עצמך לשיאים ופסגות שאתה לא מתאר לעצמך, אבל במעשיך אתה יכול להפוך את שהותך לסבל מתמשך. עד שתברח כשזנבך בין רגליך.
נכנסת לאגודת פאר, עם ציבור אוהדים נאמן ואדיר, ביכולתך לפזר את החששות. בידיך לשנות את המצב.
קיים דו שיח עיניני, ישיר ואישי עם קבוצות אוהדים, לא דרך הכתבלבים. הסבר מניעיך. הצג שקיפות עיסקית למרות שאתה לא מחוייב. תהיה חכם ולא צודק . גם תנובה לא היתה מחויבת להציג מאזנים אבל הם הציגו כי הבינו שזה לטובתם.
תבין שנכנסת למועדון עם ציבור אקטיבי, מצויין, רגיש ובעל מודעות חברתית ברמה הגבוהה ביותר, ציבור שבמהותו הוא אנטי קומבינה, זרום עם זה. תרוויח מהרוח הזאת. ותזכור את דברי הנביא :
מעשיך יקדמוך ומעשיך ירחקוך.
ובהצלחה לקבוצתנו היום ! יללה הפועל מלחמה!
יפה אמרת וסיכמת ,אני ממליץ לך לא להיגרר לתגובות שיגיעו בהמשך ,מישהו כבר יוציא את הסיכום שלך מהקשרו ויגע בטפל .