JohnnieWalker כתב:
אדום נחמד כתב:
JohnnieWalker כתב:
אדום נחמד כתב:
שאלה מעניינת שמעולם לא חשבתי עליה:
נניח ושני שחקני הגנה עובדים ממש על קו השער, ושחקן תוקף מאחורי קו הרוחב, האם הוא בנבדל?
בגדול, כמו שאמר ג'וני ווקר, שחקן שנמצא מחוץ למגרש חלים עליו חוקי הנבדל, אבל מעולם לא קרה שהוא היה שם, וגם 2 שחקני הגנה עמדו על קו השער.
ובחוקר לא כתוב על זה כלום.
http://football.org.il/Game%20Constitution/11.pdf תחת הסעיף "אין עבירה" - אם קיבל את הכדור ישירות מבעיטת קרן.
לא הייתי ברור מספיק, התכוונתי לא בזמן קרן אלא בזמן משחק.
שים לב ששחקן נמצא בעמדת נבדל ע"פ החוקה:
רק אם הוא קרוב לשער של הקבוצה היריבה מהכדור וכן מהשחקן השני לפני אחרון של הקבוצה המגנה.
אם הוא מחוץ למגרש ונמסר אליו כדור, זה נחשב נבדל אבל לטעמי זה היה כי החשיבו אותו כאילו הוא על קו השער.
אז אני חוזר, מה קורה אם 2 שחקנים נמצאים על קו השער כבר ככה?
להבנתי, ואני לא שופט או מוסמך פיפ"א, שחקן תוקף שיהיה מעבר לשער יהיה בכל מקרה בנבדל. שחקן מגן שיהיה מעבר לשער, ישבור את הנבדל באופן מסוים.
נניח ואני זורם איתך, עד מתי מותחים את קו הנבדל? אם שחקן תוקף עומד בחוץ ושחקן הגנה לידו, הוא שובר תנבדל?
האמת, שעכשיו שאני חושב על זה, קו הנבדל האחרון הוא קו השער, ומעבר לזה כולם נחשבים כאילו הם על קו השער.
זה נראה לי הפירוש היחיד שיש בו הגיון (הרי הקוון נעצר כשמגיע לדגל הקרן, ממש כמו ויקטור האהוב שלנו).
הדשוט, ישנו רבע מעגל מסביב לדגל הקרן (40 סנטימטר אם אני לא טועה), והכדור יכול להיות מונח בכל מקום עליו, ככה שזה לא ממש מקו השער.
בוודאי שהקו האחרון הוא קו השער, אבל אם יש שחקן הגנה מאחורי הקו הזה, השחקן הכי קרוב לשער (ולא השני) הוא קו הנבדל (שוב, ולא השני, כי למעשה הוא השני). אם שני שחקני הגנה עומדים מאחורי השער, אזי קו הנבדל לא קיים בהנחה שכל התוקפים נמצאים בתוך תחומי המגרש.